Parádés vasárnap

Kiemelkedő eredmények születtek a fedettpályás országos bajnokság második napján.

Vindics Balázs jóvoltából új országos csúcs született 800 méteren: az UTE versenyzője 1:46.20-as idővel szerzett aranyérmet, megelőzve az egyaránt egyéni csúcsot futó Kazi Tamást (FTC) és Pápai Mártont (GEAC).

A gátfutóink is remek napot zártak. Kozák Luca (DSC-SI) 7.97-tel beállította az országos csúcsot, 13 századdal megelőzve klubtársát, Kerekes Grétát, illetve a harmadik helyen befutó Sorok Klaudiát (Horn-Bercsényi DSE). A férfiak küzdelme a várakozásoknak megfelelően elsősorban Szűcs Valdóról és dr. Baji Balázsról szólt. Valdó 7.56-os egyéni csúcsa – amely mindössze három századdal marad el riválisa legjobb fedettpályás eredményétől – ezúttal aranyat ért, a BHSE kiválósága 7.90-nel ezúttal ezüstérmet szerzett.

Női 3000 méteren a mindössze 16(!) éves Varga Gréta lopta el a show-t: az SVSE versenyzője 9:24.99-es eredményével megjavította a táv U18-as és U20-as országos csúcsát, és maga mögé utasította Tóth Lili Annát (BHSE) és Járdi Emesét (KSI) is.

De nem ő volt az egyetlen fiatal, aki kiugróan teljesített: Nagy Marcell (MTK Budapest) kiemelkedő, 5.20-as egyéni csúccsal szerzett aranyérmet rúdugrásban, és a második helyen is egy húsz éven aluli versenyző végzett, ugyancsak elérve az ötméteres lélektani határt: Mihály Ádám Bence (GEAC). 

Eredmények itt.

Videón az élő közvetítés az egész napról itt.

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.