Nem lesz idő pihenni

Márton Anitát kérdeztük a fedettpályás szezonról.

Olimpiai bronzérmes súlylökőnőnk, Márton Anita hozta a papírformát a hétvégi országos bajnokságon, ugyanis 17.86 méterrel megnyerte a versenyt. Maradéktalanul azonban nem volt boldog, hiszen egy héttel korábban 18.70-et, azelőtt egy héttel pedig 18.77-et lökött.

– Egyáltalán nem vagyok elégedett, hiszen szerettem volna sokkal jobbat lökni ennél, ám ezúttal nem mozogtam elég jól. Mindenkinek lehet rossz napja, egyszerűen nem tudtam fejben összerakni úgy a mozgást, ahogy kellett volna – értékelt a Békéscsabai AC sportolója. – Pedig jól mentek a héten az edzések, fizikailag is minden rendben van, és vártam már ezt a versenyt. Át kell gondolnom, mi volt a probléma, és építkezni tovább.

Anita ezúttal a fedettpályás szezonban nem versenyzett külföldön, viszont ez eddig nem szabott gátat a kiugró teljesítményeknek.

– Természetesen a nemzetközi mezőnyben könnyebb jobbat lökni, mert többen megszorongathatnak, de eddig nem volt gond azzal, hogy a hazai versenyeken jó eredményeket érjek el. Itthon sokat tud segíteni, hogy jó a kapcsolatom a magyar lányokkal, hiszen évek óta együtt versenyzünk és gyakran együtt edzőtáborozunk.

2018 fedettpályás világbajnokát arról is kérdeztük, hogyan tovább.

– A dobó Európa-kupa lesz az első szabadtéri versenyem, reméljük, jó idő lesz, mert előfordult már, hogy csúnyán eláztunk. Ha tizenkilenc méter körülit tudnék lökni, azzal megadnám az alaphangot a szabadtéri idényre. Jobban szeretem a kinti szezont, mert az hosszabb, több időnk van kiteljesedni, viszont ez most azzal jár, hogy nem nagyon lesz időm pihenni. Lemegy a téli dobó országos bajnokság, az Európa-kupa, és kezdjük is az újabb alapozást, majd május elejétől már sorra jönnek a viadalok.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.