Az ifiké és a junioroké a pálya

A már a felnőtt ob-n is főszerepet játszó fiatalok most saját korosztályukban bizonyíthatnak

Következik az ifjúsági és junior országos bajnokság a BOK-csarnokban – a felnőttek után szorosan, mind időben, mind egyre inkább színvonalában. Ugyanis már a „legnagyobbak” mezőnyében is sok volt a fiatal, a bajnokok között is, vagyis többen már ott és akkor főszerepet követeltek maguknak.

De nézzük, kik lehetnek ennek a hétvégének a főszereplői!

A juniorok között 60 méteren a hölgyeknél és a férfiaknál is egy abszolút esélyesről beszélhetünk Illovszky Dominik (BHSE) és Takács Boglárka (ARAK UP Akadémia) személyében. Nagy kérdés, hogy a hosszabbik sprintszámban, 200-on az erősebbik nem versengésében Farkas Bence (PSN Zrt.) vajon igazi vetélytárs nélkül is meg tudja-e mutatni remek formáját, míg a hölgyeknél Molnár Janka (Budafoki MTE) és Takács Boglárka (ARAK) csatájára számíthatunk – ami természetesen nem jelenti azt, hogy ne szólhatna bele az érmek elosztásába más is. 400 méteren Molnár Janka már toronymagas favorit, a férfiaknál Huller Dániel (Dunakeszi VSE) és Molnár Attila (SVSE) szoros és izgalmas versenyére készülhetünk. Hátha áttöri valaki a 48 másodperces határt! Női 800-on Répássy Hanna (Horn-Bercsényi DSE) és K. Szabó Gabriella (DSC-SI) versenyzése hozhat kiváló eredményt, az urak 1500-as és 3000-es versenyszámában, tehát a leghosszabb benti távokon Zsetnyai Ákos (SVSE) sikereire számít Kovács Zoltán utánpótlás szakági referens.

Az ugrószámoknál Endrész Klaudia (ARAK UP Akadémia) versenyzése alkothat emlékezeteset távolugrásban, a férfiaknál az első éve junior Pintér Erik (Miskolci Sportiskola) törhet borsot Gerics Roland (TSC-Geotech) orra alá. A távolba ugrásoknál maradva női hármasugrásban Szűcs Szabina (KARC) a felnőttbajnokságon aratott meglepetésgyőzelme után újra bizonyíthatja sokoldalúságát. Férfi rúdugrásban Nagy Marcell (MTK) és Mihály Ádám (GEAC) folytathatja az egy héttel korábban bemutatott magas színvonalú versenyzését, amiként hasonlóan színvonalas és nagy csatát vívhat férfi 60 gáton Almási Olivér (Dunakeszi VSE) és Pap Márk (Ikarus BSE). Férfi súlylökésben pedig Fekete István (KARC) javíthat tovább két hete elért egyéni csúcsán, ami junior vb-szint is volt.

Az ifjúsági fiúknál Tata Zalán (ARAK UP akadémia) lehet a „befutó” 60 és 200 méteren is, míg 800-on Fándly Márk (DSC-SI) végső győzelme tűnik megkérdőjelezhetetlennek. 1500-on Szinte Bálint (UTE) kerülhet a négyperces határ alá, míg súlylökésben Horváth Márk (Győri AC) a végső győzelem esélyese. Az ifi lányoknál rúdugrásban Garamvölgyi Petra (PSN Zrt.) folytathatja fantasztikus csúcssorozatát, súlylökésben Kling Réka (AC Bonyhád) sikere tűnik megkérdőjelezhetetlennek. A verseny egyik legnagyobb kérdése, hogy leány 3000 méteren vajon Csuta Dorottya (Pegazus Atlétika) meg tudja-e szorongatni Varga Grétát (SVSE).

Az eddig magyar szempontból sok szép sikert hozó fedett pályás idény egyik záróakkordjaként színvonalas ob-ban bízunk – a felnőttek az előző hétvégén jó példáz mutattak azzal, hogy a 28 versenyszámból 19-ben jobb eredmény született (egyben pedig ugyanolyan), mint esztendeje.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.