Iránymutatás a tömegsportokhoz

Akciócsoport a biztonságos tömegversenyekért.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség és az IIRM (a nemzetközi tömegversenyek egészségügyi felügyeletéért felelős intézet) közösen létrehozott egy olyan akciócsoportot, melynek feladata, hogy megfelelő iránymutatásokat biztosítson a tömegsporteseményeknek ahhoz, hogy megelőzzék a járványok kitörését.  

Az akciócsoporthoz nemcsak az atlétika, hanem a sí, a triatlon, a paralimpia, valamint az evezős szövetségek egészségügyi szakértői is csatlakoznak, valamint számos tanácsadói csoport a partnerektől szponzoroktól, a médiától, illetve privát cégektől.

A csoport célja, hogy fontos képviselőket hozzunk össze ezekből a sportokból és megalkossuk a megfelelő iránymutatásokat a tömegrendezvényeken részt vevő sportolóknak, dolgozóknak, önkénteseknek és nézőknek. A koronavírus-járvány jelenléte miatt is alakult meg a csoport, de több rendezvényszervezőnek már volt dolga a Norovírussal és más fertőző betegségekkel. Mindenképpen szeretnénk olyan szabályrendszert lefektetni, ami segít minimalizálni a fertőzés kockázatát – nyilatkozta Dr. Stephane Bermon, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség egészség és tudományos osztályának igazgatója.

Az akciócsoport ezen a héten tartja első értekezletét azzal a céllal, hogy minél hamarabb megalkossa a tömeges versenyek rendezésével kapcsolatos iránymutatásokat.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.