„Nem vagyok türelmetlen magammal”

Halász Bencével beszélgettünk.

 – Milyen volt újra versenyezni?
 

– Nagyon vártam már, hogy újra versenyhelyzetben a dobókörbe állhassak. Jó érzés volt kicsit feszegetni a határaimat, igaz, a hetes kalapáccsal kapcsolatban volt némi hiányérzetem. Még így is olyan eredményt tudtam elérni, amelyre büszke lehetek, és ha ilyen ütemben haladok, a 80 méter sem lehet elérhetetlen.
 

– Hol tartasz most a csúcsformádhoz képest?
 

– Körülbelül 80-85%-os állapotban lehetek. Fizikailag jól állok, talán még soha nem voltam ennyire gyors és erős, de a hetes kalapácsnál ez még nem igazán látszott, ezen kell most dolgoznom. Nagyon sok méter van még ebben.
 

– Nehézkalapáccsal 31.91-et dobtál, ami 40 centiméterrel jobb, mint Annus Adrián 1999-es csúcsa. Mekkora jelentőséget érdemes tulajdonítani ennek az eredménynek?
 

– Nagyon fontosnak tartom ezt az eredményt, mert akik korábban 31 méter fölé jutottak – Németh Zsolt, Pars Krisztián, Annus Adrián, Gécsek Tibor – mind komoly nemzetközi sikereket értek el, és mindannyian 81 méter fölé jutottak a hetes kalapáccsal. Örülök, hogy csatlakozni tudtam ehhez a négyeshez, ez mindenképpen pozitív megerősítés.
 

– A klasszikus, 7.26 kilogrammos szerrel 77.13-mat dobtál, ezzel az eredménnyel mennyire vagy kibékülve?
 

– Szerettem volna többet kihozni magamból, de nem találtam meg a dobás ritmusát, így elég nyögvenyelős volt az egész. Az eredményt magát erős közepesnek ítélném, mivel bármivel próbálkoztam, nem jött össze.
 

– Világversenyek híján most mindenkinek az egyéni csúcs megjavítása a célja. A te esetedben ez mennyire tűnik reálisnak?
 

– Nem mondtam ki ugyan, de a hétvégén is azt éreztem, hogy kijöhet a lépés. De nem vagyok türelmetlen magammal, várom a következő versenyt, hátha akkor jobban össze tudom rakni a mozgásomat.
 

– Az egyéni csúcs az elsődleges cél vagy a 80 méter?
 

– Nem tartom olyan nagy ugrásnak azt a 43 centimétert, bármikor meglehet. Ha már egyéni csúcs, miért ne lehetne 80?

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.