Olimpiai bajnokunk is elkezdte az idényt

Kalapácsvetőink taroltak Pardubicében, a férfiaknál Halász Bence, a nőknél Gyurátz Réka nyerte a versenyt

Egyre több atlétánk indul immár hét közben is és külföldön, ezen a szerdán a Dobó SE teljes felnőtt kontingense kelt útra Csehországba, ahol a 91 727 lakosú Pardubicében, a világ egyik leghíresebb lóversenyének városában versenyzett szerda délután, illetve kora este, mintegy felvezetésként a 12. Németh Pál-emléknapra, amelyet szombaton rendeznek Szombathelyen.

Három hét kemény munkát ígért Németh Zsolt tanítványainak a legutóbbi versenyük után, amelyre július 4-én került sor. Ez az etap épp szombaton ér véget, utána lassacskán élesedhet a forma, mert a főszezon ebben az évben jelen állás szerint augusztusban és szeptemberben lesz – most viszont még csak július van, tehát amolyan előversenyként tekinthettek a vasi vasemberek a pardubicei viadalra, amelynek kedvéért oda-vissza összesen több mint 800 kilométert utaztak. Érmekkel alaposan megrakodva indulhattak haza, mert a nőknél az első és a harmadik hely lett az övék, a férfiaknál pedig az első öt hely mindegyike.

Előbb a hölgyek kerültek sorra, és bár mesterük hiányolta mozdulataikból a gyorsaságot, a múlt csütörtökön Ljubljanában ezüstérmet szerző Gyurátz Réka ezúttal nyert, pedig kisebbet dobott, mint az előző héten: akkor 67.39 lett a legjobbja, most 66.52. Június elején egyszer már ebben az évben is sikerült a bűvös 70 méteren túlra repítenie a négykilós kalapácsot, ha következik a várva várt könnyítés, jó eséllyel nem utoljára. Ahogy Gyurátznak a 70, a 19 éves Németh Zsanettnek egyelőre a 60 méter a mérce,  és szerdán sikeresen küzdött meg vele: utolsóra 60.67-et ért el, ezzel pont feldobta magát a dobogóra.

Utánuk a férfiak is szépen dolgoztak a dobókörben, a legszebben Halász Bence: világbajnoki bronzérmesünk, a kalapácsvetés 2020-as toplistájának vezetője idei harmadik versenyét zárta 78 méter feletti teljesítménnyel. Az ő 78.43-as eredménye minden elismerést megérdemel, mégis foglalkozzunk ezúttal kicsit a második helyezettel is, az ugyanis nem más, mint 2012-es olimpiai bajnokunk, Pars Krisztián. Aki március 7. után először vállalt versenyt, és stabilan dobott: 71.85, 71.15, 72.02, 71.87, 72.19, 71.61 lett a sorozata, vagyis a legnagyobb és a legkisebb dobása között alig több, mint egy méter a különbség.

Ez a kiegyensúlyozottság később jól jöhet, ha hozzá tud adni még egy kicsit, és közelebb kerül a 80-as szalaghoz, mint a 70-eshez.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.