Kövér Fanni U18 országos csúcsot ért el gerelyhajításban

Kövér Fanni (forrás: veol.hu)
Számos kiváló eredményt láthatott, aki kilátogatott a Junior- és Ifjúsági Liga döntőjének első napjára

Győzelmet érő dobásakor 56.09 méterre szállt el az 500 grammos gerely Kövér Fanni kezéből az Ifjúsági Atlétikai Magyar Liga döntőjében, így megjavítva saját, 55.36 méteres eddigi országos rekordját. 

Az ifjúságiak között a VEDAC már a nap elején aranyéremmel kezdett, hiszen a nők kalapácsvető versenyében Csatári Jázmin tudott győzni 62.47 méteres dobásával. Kiváló egyéni csúccsal lett a liga-győztes a GEAC-os Bánovics József, aki rúdugrásban átvitte a 4.75 méteres magasságot. A férfiak súlylökő versenyében Strényi Gábor Norbert győzött az ötödik sorozatban elért 17.21 méteres egyéni csúcsával. Az egyéni csúcsok sora természetesen nem áll meg itt, hiszen Bánóczi Kristóf távolugrásban ért el 6.87 méteres egyéni rekordot. A nők magasugrásában az arany és az ezüstérmes egyaránt egyéni csúcsot ért el. A győztes Keszthelyi Luca 1.78 méter, a második Barna Patrícia pedig 1.76 méter magasba tudott ugrani. Előbbi szolnoki hölgy a távolugrás versenyszámot is megnyerte a 6. sorozatban ugrott 5.42 méteres egyéni csúcsával.

Női 100 méteren Nagy Vanessza Fanni az FTC atlétája állhatott a dobogó legmagasabb fokára, amíg a férfiaknál a BHSE sprintere, Klinkó Barnabás nyert aranyérmet. Női 1500 méteren a tatabányai Valkó Júlia győzött, a férfiak között pedig jól taktikázva tudott Makovinyi Attila diadalmaskodni. Női 400 méteren Dobi Larina Adrienn 57.86 másodperces új egyéni csúccsal, a férfiak között Nadj Levente László 49.14-gyel futott be elsőként. Férfi 110 méteres gátfutásban Babos Ármin Dominik 1 századdal 14 másodpercen belülre kerülve nyerte meg a Liga döntőt, s addig a nők 100 méteres gátfutó versenyében Tóth Anna győzött nagy magabiztossággal. 6:46.17 perces futásával a női 2000 méter akadályt magabiztosan nyerte Varga Gréta Barbara, a férfiak ugyanilyen távú versenyében Pálvölgyi Leventét hirdették ki liga-győztesnek 6:08.31 perces futása nyomán. A férfi 5000 méter gyaloglást a miskolci Bánk Leon, a női gyaloglást pedig a BHSE gyaloglója, Spiller Tiziana nyerte.

 

A junior korúak szempontjából a döntő első napja a női magasugrással indult, ahol Szűcs Szabina 1.76 méteres ugrásával beállította idei legjobbját és megnyerte a számot. Női kalapácsvetésben a Dobó SE-ből Rajczi Bianka győzött 56.85 méteres dobásával. A férfi távolugrásban 7 méter felé került Nagy Milán, aki így a Junior Atlétikai Magyar Liga győztesének mondhatja magát. Rúdugrásban Böndör Márton kerekedett felül ezúttal is: most 4.81 métert teljesítve utasította maga mögé a mezőnyt. Súlylökésben a kalapácsvetéséről híres Doma Benedek most a 6 kilogrammos súlygolyót repítette a legmesszebbre, méghozzá 15.62 méterre, ezzel mindössze 25 centivel túlteljesítve a VEDAC-os Péringer Márkot. Női távolugrásban Endrész Klaudia nyert 5.91 méterrel, amíg a női gerelyhajításban Sári Pálmát hirdették ki győztesnek, aki 2 centiméterrel tudta megelőzni a tatabányai Misák Dominikát, aki 44.61 méterre dobta a szert. A férfi diszkoszvetésben Strigencz Zalán és Csontos Márton is egyéni csúcsot ért el, ám előbbi 56.36 méteres eredménye magabiztos győzelmet jelentett.

Női 100 méteres síkfutásban papírforma szerint győzött Takács Boglárka, férfi 100 méteren viszont Pap Márk tudott győzni egy egészen kiváló, 10.60 másodperces futással. Női 1500-on Urbán Zita, a férfiak közt Zsetnyai Ákos győzött. A férfiak 400 méteres versenyében ketten is bőven 48 másodpercen belül futottak: Huller Dániel 47.17-tel lett liga-győztes, Molnár Attila pedig 47.47-tel ért be a második helyen, ami mindkettőjük számára egyéni csúcsot jelentett. A nők 400 méteres síkfutását Répássy Hanna, a Horn-Bercsényi DSE atlétája nyerte 55.80 másodperccel. 110 méteres gátfutásban Almási Olivér győzött 14.04 másodperccel, mögötte pedig a már említett Pap Márk ért célba 14.10-zel. A nők 100 méteres gátfutását Szűcs Szabina nyerte 14.72 másodperccel. 3000 méteres akadályfutásban a férfiak versenyében Deák Bence Roland győzött, a nők között pedig Varga Eszter ért először célba. Az 5000 méteres gyaloglásokban a Hunyadi DSE versenyzői győztek: Tóth Norbert, illetve Csörgő Dóra voltak az elsőként célba érkezők.

A Ligák döntői mellett rendeztek egy meghívásos váltófutó versenyt is, amelyben a hölgyek 4×100 méteres csapata Furulyás Lili - Csóti Jusztina - Pótha Johanna - Farkas Petra összeállításban 45.36 másodpercet, amíg a férfiaknál a Szeles Bálint - Máté Tamás - Wahl Zoltán - Gaál Botond összeállítású váltó 41.04 másodpercet teljesített.

A Liga számok döntői a holnapi napon az ifjúsági férfiak kalapácsvetésével folytatódnak 12:30-as kezdettel.

Kovács Soma

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.