A Maraton bajnokság és a legfiatalabbak összetett versenye következik

A 35. Spar Budapest Maraton keretében kerül idén megrendezésre Magyarország Maraton Bajnoksága. A klasszikusnak számító budapesti pályán feszül egymásnak a félmaraton bajnokság idei első két helyezettje: Csere Gáspár és Jenkei Péter. Utóbbi, a Vasas SC versenyzője, a maratoni távon bajnoki címvédő is egyben, így közöttük izgalmas párharcra lehet számítani a 42 195 méteres verseny során. A hölgyeknél, a címvédő Gyurkó Fanni távollétében, Szabó Tünde mutatkozik egyértelmű esélyesnek, de indul még Virág-Erdélyi Zsófia is, aki szintén jó idővel zárhat. A Maraton Bajnokság október 11-én, vasárnap 9 órakor rajtol az ELTE Lágymányosi Campusa elől.

Javában tart már Székesfehérváron, a Bregyó Közi Atlétikai Központban Magyarország Ifjúsági, Serdülő és Újonc Összetett Bajnoksága, ami október 10-én szombaton 11 órakor startolt el és ami vasárnap délutánig tart majd. A verseny során eldöntik e három korosztály egyéni-, illetve csapatbajnoki címeit is. Ez a verseny egyben az idei pályabajnokságok sorát is zárja. A bajnokság eredményei itt követhetők nyomon élőben.

Érdemes lesz figyelni Tapolcára és Veszprémre is, ahol a VEDAC hagyományos évadzáró dobóversenye kerül megrendezésre. Szombaton, a Dr. Papp Pál - Csermák József Kalapácsvető Emlékversenyen a házigazdák mellett, többek között a Dobó SE és a Pápai AC versenyzői is dobókörbe lépnek Tapolcán. Másnap Veszprémben a gerelyhajítók futnak neki a dobásoknak, és itt különösen érdemes lehet figyelemmel követni Kövér Fanni hajításait, aki már eddig is számos ifjúsági országos csúcsot ért el az idei évben.

Kovács Soma

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.