Ezúttal a szabadban - két helyszínen

Nem a szokásos rutin szervezés jellemezte a decemberi teremverseny előkészületeit. Több szakosztály is jelezte, hogy edzéseiket szabadban végzik, teremben nem, vagy csak korlátozott mértékben készülnek. A verseny feltételeit célszerű volt ehhez igazítani, hiszen ellenkező esetben, létszámban sokkal csonkább részvételre lehetett volna számítani. A decemberben teremben rendezett „ügyességi” versenyszámokat úgy kellett átalakítani, hogy az a gyerekek számára élvezhető, valamint a hideg ellenére szakmailag kivitelezhető legyen.

Így kerülhetett sor néhány új versenyszám kipróbálására, mint pl. a biatlon, szökdelő váltó és koordinációs létra feladatok. A versenyszámok „élmény” jellegük mellett általános ügyességet fejlesztő edzésfeladatnak is tekinthetők, melyek a gyerekek általános, már meglévő képességeire épített.

Két helyszínen folyt a régió versenye, egyidőben, azonos versenyszámokkal. Az Ikarus Atlétikai Centrum és a Honvéd pálya nyújtotta két helyszínes lehetőség nagyon pörgős lebonyolítást tett lehetővé, ami a kültéri helyszín miatt fontos szempont volt.

A csapatok létszámát 4 főre csökkentettük, hogy a pandémia miatt megfogyatkozott létszám ne legyen akadálya annak, hogy esetleg nem tud csapatot kiaállítani egy kisebb szakosztály. Természetesen a résztvevő csapatok száma nem volt korlátozva. A 8 főre tervezett érmeket egyszerűen elfeleztük a két helyszín között.

A Honvéd pályán 4 szakosztály vett részt, a házigazdákon kívül az UTE, a III. ker. TVE és a Vasas csapatai lettek a helyszínre beosztva. Összesen 16 csapat versenyzett a két korosztályban.

Az Ikarus pályán két szakosztály vett részt 20 csapattal, ebből 13 csapatot a házigazdák állítottak ki, míg 7 csapatot a Postás SE versenyzői alkottak.

Az időjárás ismét kegyes volt a rendezvényhez, a körülményekhez képest a 145 gyermek részvétele jó létszámokat és hangulatot produkált , az esemény megfelelő motivációs hátteret biztosított ennek a nem könnyű időszaknak az átvészeléséhez.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.