Bakosi Péter 5. lett a gatesheadi Diamond League-versenyen

Bakosi Péter

Két magasugrónk, Bakosi Péter és Jankovics Dániel is meghívást kapott a Diamond League kedd esti, Gatesheadben megrendezett állomására.

A két magyar atléta közül Bakosinak sikerült jobban a verseny, aki 2.14 méteren második kísérletre, 2.18-on elsőre jutott át, majd a 2.22 méteres magasság már nem jött össze a nyíregyháziak kiválóságának, így az 5. pozícióban végzett.

Jankovics sajnos nem tudott beszállni a 2.14 méteres nyitó magasságon, így az MTK Budapest versenyzője helyezetlenül zárt.

Az első helyért Donald Thomas és Marco Fassinotti csatázott egymással, amiből végül a 37 éves bahamai került ki győztesen. Thomas 2.14, 2.18, 2.22 és 2.25 méteren is elsőre jutott át.

A szezon korábbi részében a világcsúcshoz is közel járó német gerelyhajító, Johannes Vetter kilencedik versenyét is megnyerte az idén. A német sztár 2021-ben először került igazán közel a vereséghez, ugyanis az utolsó, mindent eldöntő sorozat előtt Kershorn Walcott vezetett. A 2017-es világbajnok atléta 85.25 métert dobott a hatodik körben, amivel megszerezte a győzelmet.

A Gyulai István Memorialon is győztes Femke Bol már a negyedik DL-versenyét nyerte az idén, a fiatal holland tehetség ezúttal 53.24-gyel tudott diadalmaskodni. A női egymérföldes számban Kate Grace 4:27.20-as időt futva a világ idei legjobb eredményével győzött.

Mohamed Katir 3000 méteren a világ idei legjobbjától ugyan egy másodperccel elmaradt, de 7:27.70-es futásával két másodperccel megdöntötte a legendás Haile Gebreselassie versenycsúcsát. Ez az idő egyben spanyol nemzeti és egyéni csúcsot is jelent a marokkói születésű 23 éves fiatal számára.

100 méteren a tokiói olimpia egyik legnagyobb esélyese, Trayvon Bromell pályafutása első DL-sikerét aratta. Az amerikai sprinternek ezúttal 9.98 is elég volt a győzelemhez. A Gyulai Memorialon 100 méteren első helyen célba érő Elaine Thompson Herah ezúttal 200 méteren nyert, méghozzá 22.43-as idővel. A jamaicaiak sztárjának ez volt a 23. DL-győzelme.

A Gyulai Memorialon szintén nyerni tudó Pedro Pablo Pichardo Gatesheadben sem talált legyőzőre hármasugrásban. A Székesfehérváron a világ idei legnagyobb ugrását elérő kubai-portugál 17.50 méterrel zárt az első helyen hármasugrásban. Hozzá hasonlóan Maryna Bekh-Romanchuk és Stephanie Ann McPherson is fehérvári győztesként tudott nyerni távolugrásban, illetve 400 méteren.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.