Futamgyőzelemmel fejezte be a versenyzést Krizsán Xénia Tokióban

Hat versenyszám után a 15. helyről várta az utolsó kört Krizsán Xénia, akinek épp a versenyzés vége felé tért vissza idei eddigi kimagasló formája. Tegnap látszott, hogy egy szinttel a vártnál gyengébb eredmények jöttek, Xéni csalódottan is nyilatkozott a nap végén, de határozottan kijelentette, hogy nem adja fel, megy tovább. Mára egy biztonsági ugrásnak mondható eredménnyel indította a távolt, majd az egyik erősségének számító gerelyhajításnál elindult felfelé az eredménytáblán és az utolsó körre visszatért a tőle megszokott szintre. Sőt, kiemelkedő eredményt ért el, egyértelműen megmutatta, hogy mire képes! 800 méteren óriási versenyben megnyerte a futamát és az időeredménye az egész mezőny legjobbja volt. Ezzel ő lett az első magyar atléta Tokióban, aki elsőként futott be a célba ezen az olimpián. Összesítésben 6295 ponttal a 13. lett.

"A két nap stressze volt ebben a 800-ban" - mondta az M4 Sportnak versenye végén Krizsán Xénia, hozzátéve, hogy nagyon nehéz viadalon van túl, de már nem akar sírni a gyengébb szereplés miatt. "Egyik pofon után kaptam a másikat, és a magamban felépített hitet és önbizalmat mára teljesen elveszítettem. Sokszor éreztem verseny közben, hogy fel akarom adni és itt hagyni a stadiont, de végül küzdöttem ezért a 13. helyért." Azt is megjegyezte, hogy sokat lehet tanulni ebből a két napból, és nagyon bízik benne, hogy majd a harmadik olimpiája, a párizsi jól fog sikerülni. 

A hétpróbát Rió után újra a belga Nafissatou Thiam nyerte. Második lett a holland Anouk Vetter (6689), harmadik pedig csapattársa, Emma Oosterwegel (6590).

Tízpróbában hatalmas győzelmet aratott a kanadai Damian Warner, akinek az eredménye olimpiai rekord és ötödikként a tízpróba történetében 9000 pont felett végzett (9018). Második a francia Kevin Mayer (8726), harmadik az ausztrál Ashley Moloney (8649).

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.