Etióp és kenyai győzelmek a Chicago Maratonon

Chicago Marathon

A férfiaknál az etióp Seifu Tura, míg a nőknél a kenyai Ruth Chepngetich nyerte meg vasárnap a Chicago Maratont.

Az izgalmasabb csatát a férfiak viadala hozta, melyben a 24 éves etióp hosszútávfutó a táv végén szakította le riválisait, s végül 2:06:12 órás eredménnyel győzött, 23 másodperccel megelőzve a 2017-es bajnok amerikai Galen Ruppot.

„Amikor 2019-ben Chicagóban rajthoz álltam, nem igazán készültem erre a versenyre, csak úgy alakult, hogy végül itt indulok. Azonban ezúttal több mint három hónapja csak erre készültem, és ha az időjárás nem lett volna ennyire meleg, akkor az egyéni csúcsom megdöntését vettem volna célba” – értékelt boldogan az NBC-nek a férfi verseny győztese.

A kb. 22 fokos hőmérsékletben zajló viadalona harmadik helyen célba érő kenyai Eric Kiptanui 39 másodperccel maradt el Turától, aki karrierje első kiemelt versenyét nyerte meg a klasszikus 42,195 kilométeres távon.

A nőknél a világbajnoki címvédő Chepngetich sima diadalt aratott, a második amerikai Emma Bates közel két perccel maradt el az ő 2:22:31 órás győztes idejétől. A harmadik Bates honfitársa, Sara Hall lett.

„Jó verseny volt, de nem volt könnyű, mert 13 kilométertől egyedül kellett futnom. Az idő jó volt, hittem magamban és magabiztos voltam. Nem figyeltem hátrafelé, csak magam elé néztem. Erősnek éreztem magam végig” – mondta a világbajnoki címvédő.

Nincs megállás a World Marathon Majors sorozatban, hétfőn következik a Boston Maraton.

Chicago Maraton, a dobogósok:

férfiak:

1. Seifu Tura (etióp) 2:06:12 óra

2. Galen Rupp (amerikai) 2:06:35

3. Eric Kiptanui (kenyai) 2:06:51

nők:

1. Ruth Chepngetich (kenyai) 2:22:31 óra

2. Emma Bates (amerikai) 2:24:20

3. Sara Hall (amerikai) 2:27:19

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.