Négy magyar atléta versenyzett szombaton külföldön

Nguyen Anasztázia

Szombaton két helyszínen összesen négy magyar atlétának szurkolhattunk, hogy tovább javítsa idei legjobb eredményét. Kerekes Gréta Franciaországban, Bartha-Kéri Bianka, Farkas Petra és Nguyen Anasztázia pedig Németországban versenyzett.

Kerekes Gréta február közepére beiktatott négy állomásból álló franciaországi turnéjából túl van a második versenyén is 60 méteres gátfutásban. Mondeville után a helyszín ezúttal Metz városa volt a számára, ahol az előfutamban elért 8.51 másodperces ideje után a B döntően 8.34-et futva a második helyen ért célba.

Ezzel négy századdal jobb volt, mint amit Mondeville-ben elért. A DSC-SI sportolója legközelebb hétfőn, Val de Reuilban láthatjuk majd rajthoz állni.

Nguyen Anasztázia a 2., Farkas Petra a 4. lett távolugrásban az Indoor Tour Bronze sorozatának dortmundi állomásán. Mindketten idei legjobbjukat érték el (6.38 m és 6.29 m). Az MTK Budapest tokiói olimpikonja a negyedik, a BHSE U23-as Európa-bajnoka pedig az utolsó, hatodik sorozatban ugrott a legmesszebbre.

Nem csak távolugrásban szerzett magyar olimpikon értékes második helyet. Bartha-Kéri Bianka 800 méteren végzett ugyanebben a pozícióban 800 méteren. Az SVSE futója 2:02.90-es idővel ért célba a német városban, amivel csupán hét századdal maradt el egy héttel ezelőtt elért eddigi 2022-es legjobbjától.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.