Palkovits István és Urbán Zita nyerte a Mezei Futó Magyar Bajnokságot

Urbán Zita és Palkovits István

Népes mezőny gyűlt össze a 114. Mezei Futó Magyar Bajnokságon szombaton Gödöllőn. A mezőnyben az 1500-as specialistáktól a maratoni szakág képviselőjéig rendkívül sokféle futóval találkozhattunk.

A férfiak 8000 méteres versenyében Palkovits István diadalmaskodott, aki pár hete Nyíregyházán 1500 méteren lett fedett pályás magyar bajnok. A KARC fiatal kiválósága 24:29 perces idővel, alig három másodperccel előzte meg a hazai pályán versenyző Pápai Mártont (MATE-GEAC), akit újabb három másodperccel követett Szögi István (SVSE).

Érdekesség, hogy abban az 1500 méteres ob-döntőben is ők hárman állhattak fel a dobogóra, ráadásul pontosan ilyen sorrendben.

A 4. helyen egy fiatal békéscsabai, a 2004-es születésű Karsai Gábor zárta a viadalt, akit a tokiói olimpián minden idők legjobb magyar triatlonos eredményét produkáló Bicsák Bence követett.

A mezőnyben ott volt a nemrég az elmúlt évtized legjobb magyar félmaratoni idejét futó Csere Gáspár is. A BEAC olimpikonja 24:58 alatt teljesítette a távot, amivel a 6. helyen ért célba.

A női versenyben sem volt sokkal nagyobb különbség az első két helyezett között, mint a férfiaknál. Urbán Zita, a BHSE 19 éves tehetsége 17:22-es időt futva öt másodperccel előzte meg a még nála is egy évvel fiatalabb Mag Viktóriát (Salgótarjáni AC).

Mivel Mag Viktóriához hasonlóan az 5000 métert 17:39 perc alatt teljesítő bronzérmes Varga Gréta (SVSE) is 2003-as születésű, ezért az U20-as kategóriában az övék lett az első két hely. A bronzérem Mag Fruzsina (Salgótarjáni AC) nyakába került. Urbán az U23-as értékelést is megnyerte Kocsis Kata (FTC) és K. Szabó Gabriella (PVSK) előtt.

A férfiak U23-as kategóriájában is a felnőtt bajnokot, Palkovitsot hirdették ki győztesnek, mellette Lomb Ádám (PVSK) és Marx Balázs (Győri Atlétikai Club) állhattak még fel a pódiumra.

Az U20-asok között a békéscsabai Karsai Gábor zárt a legelőkelőbb pozícióban, aki Baier Kristóf (Tempo-Aqua) és Vásárhelyi Máté Dávid (Castor SE) társaságában lehetett ott a díjátadó ceremónián.

A női 5000 méteres versenyben összesen 52, a férfiak 8000 méteres versenyében 73 fő állt rajthoz.

Az U18-as korosztályban a fiúk 6000 métert futottak, akik közül az egész télen remekül szereplő Szirbek Albert lett a legjobb. Az SVSE fiatalja 19:25-ös eredményével Szabó Benjamint (TSC-Geotech) és Zahorán Milánt (Békéscsabai AC) is maga mögé utasította.

A lányoknak 4500 métert kellett teljesíteniük. A korosztályos tájfutó Európa-bajnok Máramarosi Rita fölényes győzelmet aratott. A KSI SE tehetsége szűk másfél percet adott Kis Petra Sárának (Békéscsabai AC) és Imre Petrának (SZVSE).

Az U16-os serdülők között Nagy Lujza (PVSK) és Mayer Zsombor (TSC-Geotech) lett a legjobb, a 14 éven aluliaknál Fekete Sára (Győri Atlétikai Club) és Mireider Gergő (VEDAC) győzött.

A csapatversenyek győztesei:

Férfiak:
Felnőttek: BEAC (Csere Gáspár, Farkas Dárius, Gyenes Donát)
U23: KSI SE (Kasoly Benedek, Horváth Csongor, Horváth Barnabás)
U20: MATE-GEAC (Szőke-Kiss Jácint, Lesták Ármin, Molnár András Barnabás)
U18: TSC-Geotech (Szabó Benjámin, Árvai Róbert, Kohl Dániel)
U16: Ikarus BSE (Szekeres Dávid, Petró Ádám, Macsus Máté)
U14: Miskolci Sportiskola (Herczeg Áron, Kántor Benedek, Kántor Vince)
Nők:
Felnőttek: BHSE (Urbán Zita, Mógor Boglárka, Horváth Tímea)
U23: VEDAC (Mérő Dominika, Bálint Laura, Lantai Anna Boróka)
U20: SVSE (Varga Gréta, Mező Zsófia Márta, Kirsch Natália)
U18: VEDAC (Szemán Kata, Engi Lilien, Bognár Emma)
U16: SVSE (Felber Kata Zselyke, Lengyel Laura Bella, Ádám Hanna)
U14: Tempo-Aqua (Szobácsi Flóra, Olasz Emma, Urbán Léna Júlia)

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.