Krizsán Xénia hetedik hétpróbában

Hudi Ákos és Szabó Dániel a kalapácsvetés döntőjében - Eredmények - Fotók

Krizsán Xénia MonctonPéntekre visszatért a nyár a junior VB helyszínére, Monctonba -  ami kedvezett a csapatnak: újabb két atlétánk került döntőbe, Krizsán Xénia kiválóan hétpróbázott , versenyzőink derekasan küzdöttek az eredményekért.

Kitűnően kezdte a napot Krizsán Xénia, aki 594 cm-t ugrott távolba, és ezzel feljött a hatodik helyre. És tudtuk, hogy nem rossz gerelyes, a nyolcszázat is jól futja. Az Ő versenye magyar idő szerint éjjel 1,40-kor fejeződött be.

Xénia gerelyhajítása /43, 66 m nem volt rossz, de az ellenfelek is jól dobtak. Úgyhogy a Honvéd kiválósága a nyolcszáz méter előtt a 7. helyre került.

Ebben a befejező számban újabb egyéni csúcsnak örülhettünk /2:16,52 p, amivel Xénia  megtartva hetedik helyét, pontszerzőként fejezte be a két napot. Bakai József még ifjúsági korú tanítványa az 5594 pontos egyéni csúccsal megmutatta magát az idősebbek világának is, és biztos, hogy jövőre a Junior EB-n és 2 év múlva a korcsoport következő VB-jén már az érmekért fog harcolni.

Hétpróba 800 m - junVB 2010

A nap további eseményeiről időrendi sorrendben: először Huszák János próbálkozott továbblépni a diszkoszvetés selejtezőjéből, de ez sajnos nem sikerült. Jani idegesen versenyzett, ami a  technika rovására ment, ezért igazán csak egy értékelhető dobása volt/ 52, 26 m. Ezzel viszont nem került a legjobb tizenkettőbe. Pedig 56, 90 m elég lett volna. Nem sikerült igazán javítania a gyengébbre sikerült magasugrás után Pál Robinnak 110 m gáton/14,66 mp - nem jutott tovább.

Pál RobinHuszák János

Jól teljesített viszont Gyürkés Viktória, aki futamában fokozatosan zárkozott fel a középmezőnyhöz, és megközelítette egyéni csúcsát 1500 m-en /4:23,51 p. Azonban a juniorok világbajnoki mezőnyében ez az idő kevés a döntőbe jutáshoz, vastagon kell a 4:20-on belüli futás. Úgy gondolom, a most is derekasan küzdő Viki  a jövő évi Juníor EB-n esélyes lehet a fináléra.

Gyürkés Viktória Monctonban

Szabó Daninak nem okozott gondot a kalapácsvetés selejtezője, közel három azonos dobással 70 m felett került a vasárnapi fináléba/ 70,89 m. Lassan javuló sérülése kissé zavarja, de megfogadta, a döntőben mindent megtesz azért, hogy érem közelbe kerüljön.Hudi Ákos egy könnyed, elegáns dobással /76,62 m elsőre teljesítette a kvalifikációs szintet, megmutatva ellenfeleinek, mire számíthatnak a döntőben.

Hudi ÁkosSzabó Dániel

A péntek este kérdése a magyarok számára Krizsán Xénia hétpróba eredménye mellett az volt, hogy a női 4x100 m-es váltó bejut-e a döntőbe. Sajnos ez utóbbi hamar eldőlt, mert a lányok /Nguyen  Anasztázia,Komiszár Kriszta, Kerekes Gréta, Schmelcz Fanni/ nem tudták megdönteni idén futott junior csúcsukat, és a monctoni 45,77 mp-es eredmény nem volt elegendő a fináléba, ahová 45,40-el lehetett volna tovább lépni.

A jelek szerint a lányok nem tudták legjobb síkformájukat átmenteni a VB-re. A második váltásig továbbjutó helyen voltunk, de a táv második fele nem ment igazán.

 indulás a Call Roomból - Moncton 2010

Szombaton  is lesz magyar érdekeltségű döntő:  a női kalapácsvetés, ahol Gergelics Cintiának fogunk szurkolni. Molnár Ferenc up.szövetségi kapitány 

Eredmények

A hétpróba után - Moncton 2010

fotó: Igaz B, Molnár F.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.