Gyalogló Csapat VB Rómában

Három magyar atléta a rajtnál / Mellékletek

Hatvan országból 432 nevezés érkezett a május 7-8 -án  megrendezésre kerülő IAAF Gyalogló Csapatvilágbajnokságra. A szakág legnagyobb versenyét korábban Világkupa néven ismerte a sportközvélemény, ettől az évtől már új néven, de várhatóan hasonló népszerűséggel szerepel a nemzetközi szövetség programjában.

Nem csak a hivatalos megnevezés, hanem a helyszín is megváltozott, mivel az eredetileg az oroszországi Csebokszariba kijelölt esemény az ismert okok miatt Rómában kerül megrendezésre. A rendezők történelmi helyszínen, az ókori Róma belvárosában, a Colosseum, a Diadalív és Caracalla fürdői szomszédságában jelölték ki a pályát, ami emiatt is életre szóló élményt jelenthet majd a résztvevők számára.

„- A verseny a nagyon sűrű tavaszi programra és a közelgő olimpiára tekintettel nehezen volt illeszthető a felkészülésbe, így azon az olimpiai kvótás gyaloglóink nem vesznek részt – mondta dr. Urbán Ákos, szakági koordinátor. – Egyetlen felnőtt indulónk az 50 km-en rajthoz álló Tokodi Dávid (FTC), míg a junior fiúk 2+1 fős csapatversenyében Kovács Soma (MVSI) és Burger Donát (TSC Geotech) indul. A csapattal Tokodi Dávid edzője, Sátor László utazik a versenyre "

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:
© 2019 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.