Újabb versenyekkel és információkkal bővült a versenynaptár

Kedves Atléták és Sportszakemberek, kedves Tagszervezeteink!

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az elmúlt időszak egészségügyi kihívásai és a Szövetség megváltozott támogatási feltételei miatt kénytelenek voltunk újratervezni mind a versenynaptárunk, mind a versenyrendszerünk. A folyamatosan frissülő versenynaptár újabb fontos kiegészítéssel bővült az átdolgozott Liga kiírásoknak köszönhetően. Az idei évre vonatkozó lényegi változások röviden:

• Szuper Liga: a döntőre – a versenyszámok többségében – 3 fordulóban elért eredménnyel lehet kivívni az indulási jogot:

  1. Fedettpályás- és Téli Dobó Országos Bajnokság
  2. Honvéd Kupa és Budapest Bajnokság – a második forduló versenyszámait ezen két verseny között osztjuk el. A hír megjelenésekor a versenyszám kiosztás utolsó simításai zajlanak, így annak publikálása még májusban várható. Ugyanez az időpont vonatkozik a csapatbajnokság frissített versenykiírásának közzétételére.
  3. Országos Bajnokság

• Junior és Ifjúsági Liga: a szűkös versenynaptár miatt a döntőre 2 fordulóban elért eredménnyel lehet bejutni.

  1. Korosztályos Fedettpályás- és Téli Dobó Országos Bajnokság
  2. Korosztályos Országos Bajnokság

A fedettpályás bajnokság programjában nem szereplő versenyszámok plusz verseny lehetősége a Szuper Liga számokhoz hasonlóan a Honvéd Kupa és Budapest Bajnokság keretében kerül megrendezésre.

• Serdülő Liga: a serdülő liga díjazását a korosztály bajnoksága keretében valósítjuk meg.

 

A járványügyi helyzet javulásának köszönhetően úgy tűnik a tervezettnél több verseny előzheti meg országos bajnokságaink. Természetesen ezen versenyek lebonyolítása esetében mindig megfelelve az aktuális egészségügyi előírásoknak. Ezúton is köszönöm azon tagszervezeteink segítségét, akik előrehaladott egyeztetésekben vannak a versenyiroda munkatársaival az előttünk álló versenyekkel kapcsolatban! Ugyanerre ösztökélem további tagszervezeteink is, hogy lehetőségeikhez mérten gondolkodjanak el kisebb versenyek szervezésén, nem megfeledkezve természetesen a korosztályos versenyszámokról sem!

Bár az olimpiai kvalifikáció szünetel, ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne már idén szintet teljesíteni a jövő évi korosztályos versenyekre! A frissített versenykiírások még nem minden esetben állnak rendelkezésre, de a korábbi kiírások jó kiindulási alapot jelenthetnek – pl. korosztályos Európa-bajnokságok esetében a versenyt megelőző év január elsejétől van lehetőség szintek teljesítésére. 

A válogatott viadalokkal kapcsolatban jó és rossz hírrel is szolgálhatunk: a Cseh Atlétikai Szövetség tájékoztatása alapján a szeptember 26-ra tervezett U16 válogatott viadalt kénytelenek 2021-re halasztani, azonban a tavasszal elhalasztott Gyalogló válogatott viadalt szűkített programmal (csak felnőtt csapat) október 10-én pótolni tervezik.

 

 

Kámán Bálint

sportszakmai igazgató

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.