Jön a 10 000 méteres Magyar Bajnokság

Szemerei Levente

Vasárnap délután kerül sor a 2022-es 10 000 méteres Magyar Bajnokságra, ami előtt már a Vasas SC tavaszi versenyére is érdemes lesz kilátogatni a Pasaréti Sportcentrumba.

Míg az előző évben ősszel a szezon végén, addig ezúttal tavasszal a szabadtéri időszak egyik első nagy versenyeként rendezik majd meg a 25 körös viadalt.

Szabó Nóra és Szemerei Levente révén mind a nőknél, mind a férfiaknál ott lesz a bajnoki címvédő is, de számos további nagy nevet megtalálhatunk a nevezési listán.

A női mezőnyben ott lesz az 5000 méter tavalyi országos bajnoka, Böhm Lilla, illetve olimpikon maratoni futónk, Erdélyi Zsófia is rajthoz áll a tervek szerint.

A férfiaknál húszan adták le nevezésüket a vasárnap délutáni versenyre, közöttük van a tavasszal remek félmaratoni eredményt produkáló Csere Gáspár és a tavalyi maratoni magyar bajnok Jenkei Péter is, Palkovits István pedig rövidebb távok felől „közelíti meg” a futamot.

Az ob-n két olimpikon triatlonista, Bragmayer Zsanett és Bicsák Bence is megméretteti magát. Nem csak a felnőttek, de az U23-as és az U20-as korosztályban is magyar bajnokot hirdetnek.

A 10 000 méteres Magyar Bajnokság női futama 18:30-kor, a férfiaké 19:30-kor kezdődik, de érdemes lesz már korábban kilátogatni az eseményre.

A Vasas SC tavaszi versenye már 17 órakor kezdetét veszi, a nőknek magasugrást, a férfiaknak távolugrást rendeznek, valamint 800 és 3000 méteren mindkét nem képviselői megmutathatják, hogy milyen formában vannak a szabadtéri szezon legelején.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.