Újult erővel készül Halász Bence a Téli Dobó Magyar Bajnokságra

Halász Bence

Érdemes kilátogatni a szombathelyi Téli Dobó Magyar Bajnokságra, vagy online követni a versenyt a MASZ, illetve az atletika.tv YouTube csatornáján, hiszen Halász Bence személyében a tavalyi versenyhez képest egy nagy visszatérője is lesz a szombati viadalnak.

„Előző hétvégén már volt egy versenyünk, ahol szörnyű időjárási körülmények között is jól tudtam dobni. A technikám kezd stabilizálódni, és az erőm is kezd visszajönni abba az állapotba, amiben a tavalyi sérülésem előtt volt, szóval mindenképp bizakodva tekintek a jövőbe” – mondta Halász Bence az atlétika.hu-nak, aki azon a bizonyos egy héttel ezelőtti versenyen 77.05 métert dobva magabiztos győzelemmel kezdte a szezont.

A Szombathelyi DOBÓ SE világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvetője rögtön a 2022-es szezon első nagy megmérettetéseire komoly célokat fogalmazott meg: „Nagyon fontos lesz számomra ez a téli dobó ob, majd az egy hét múlva megrendezésre kerülő Dobó Európa Kupa is. Tavaly a sérülésem miatt egyik versenyen sem tudtam elindulni, így most szeretnék olyan eredményeket elérni, mint amilyet a szezon ezen szakaszában még soha.”

„A férfi kalapácsvetés mindig egy jó hangulatú versenyt hoz, szeretném, ha minél többen kijönnének és szurkolnának nekünk, amit mi igyekszünk minél nagyobb dobásokkal meghálálni” – mondta a hazaiak kiválósága. A mezőnyben ott lesz a nemrég 40. születésnapját ünneplő olimpiai bajnok Pars Krisztián, valamint az előző szezonban rengeteget fejlődő Rába Dániel is.

A szombati nap fő versenyszámában a teljes hazai elit dobókörbe áll, többek között Pásztor Bence, Czeller Gábor, Doma Benedek és Varga Donát is szeretné minél nagyobb dobásokkal indítani az évet. Kíváncsian várhatjuk, hogy a női mezőnyben milyen formában kezdi a szezont Gyurátz Réka, aki 2022-ben szeretne visszatérni a 70 méter feletti szintjéhez.

A legtöbb hiányzó gerelyhajításban lesz, a férfiak versenyében Rivasz-Tóth Norbert és Járvás Máté távollétében a február közepén Gödöllőn U20-as magyar csúccsal indító, még mindig csak 17 esztendős Herczeg György lehet a főszerepben. A hölgyek nevezési listáján Szilágyi Réka, Moravcsik Angéla és Kövér Fanni nevét sem találhatjuk meg, így az aranyéremért Bogdán Annabella és Máté Fanni csatázhatnak.

Diszkoszvetésben Kerekes Dóra és Márton Anita szerepelhetnek a legjobban, a férfiaknál pedig Szikszai Róbert lesz az esélyes, miután legnagyobb ellenfele, Huszák János nem indul a szombathelyi viadalon.

Délelőtt az U16-os korosztályé lesz a főszerep, majd 13:30-kor a női kalapácsvetéssel és a női gerelyhajítással kezdetét veszik a felnőttversenyek is. A sok izgalom és a folyamatos események garantáltak, hiszen lesz olyan pillanat, amikor a szombati nap folyamán egyszerre három pályán zajlanak majd a küzdelmek. A belépés ingyenes, de aki nem tud ott lenni a Sugár úti Atlétikai Centrumban, számára az atlétika.tv-vel közös élő streammel jelentkezünk.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.