Változás a Félmaraton Magyar Bajnokság útvonalában

Az eredetihez képest megfordult az irány a Félmaraton Magyar Bajnokság útvonalában, így a versenyzők az óramutató járásával megegyező irányban futnak majd, a Puskás Aréna és a mellette található szoborpark körül.

Hatalmas az érdeklődés a félmaraton-ob-ra, amire több mint 110 nevezés érkezett be a határidőig. A május 8-án, vasárnap reggel 8 órakor rajtoló futamon a várható időjárás (12-13 fok) is ideálisnak tűnik ahhoz, hogy egy emlékezetes versenyt láthassunk.

A verseny nemzetközi pályafelmérő által hitelesített, 1514,77 méter hosszúságú körön zajlik majd, ami a Puskás Arénát és a szoborparkot is megkerüli. A verseny alatt a park korlátozottan lesz használható!

A 13 körös versenyen limitidő nincs, viszont a csapatversenyben való pontszerzéshez az alábbi szintidőn belül kell célba érni: a férfiak esetében 80 perc, a nőknél pedig 100 perc.

Hasonlóan az előző évhez, ezúttal is része lesz az Atlétikai Magyar Csapatbajnokságnak a félmaraton ob. Míg 2021-ben a szeptemberi döntőbe számítottak bele az itt szerzett pontok, addig a mostani viadal az elődöntőkhöz jelenthet értékes pontokat az egyesületek számára.

Tavaly Kácser Zita győzött a nők között, senki sem nyerte meg többször ezt a megmérettetést nála a versenyszám 1992 óta íródó történetében. A férfiaknál Csere Gáspár diadalmaskodott, a BEAC kiválósága az elmúlt öt évben legyőzhetetlen volt a 21 097,5 méteres távon.

A 2022-es Félmaraton Magyar Bajnokság nevezési listája alapján a nőknél Szabó Nóra, a férfiaknál Szemerei Levente tűnik a legnagyobb esélyesnek. Ugyanakkor kíváncsian várhatjuk, hogy mire lesz képes korábbi kétszeres olimpikon maratonfutónk, Erdélyi Zsófia, a tavalyi maratoni magyar bajnok Jenkei Péter, vagy az a Lomb Ádám, aki nemrég alig 20 esztendősen futott 66:20 percet ezen a távon.

A felnőtt mellett U23-as értékelésben is győztest hirdetnek, valamint az egyéni mellett a három fős csapatversenyben is kiosztják a bajnoki címeket.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:
© 2022 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.