Fiatalok versenyei a hétvége hazai programjában

U18 viadal Miskolcon – U23 és junior OB Budapesten

Az elmúlt hétvégi felnőtt OB után a most következő péntek-szombat-vasárnap az utánpótlás jegyében zajlik. Június 16-án Miskolcon a Négy nemzet hagyományos U18 válogatott  viadala nyitja a sort: Magyarország, Csehország, Szlovénia és Szlovákia  18 éven aluli nemzeti csapata az Atlétikai Centrum Tábori Lászlóról elnevezett pályáján méri össze felkészültségét.

Az egynapos programban, kilenc és tizenhét óra között 36 versenyszám /18 fiú és 18 leány kerül megrendezésre. A tavalyi, Brnoban lebonyolított viadalon fiú csapatunk győzött, a lányok a második helyen végeztek.

Szombaton és vasárnap Budapesten, az Ikarus Atlétikai Centrumban kerül megrendezésre Magyarország Junior (U20) és Utánpótlás (U23) Atlétikai Bajnoksága. A verseny rajthoz állít jónéhány olyan fiatalt is, aki az elmúlt hétvégi, székesfehérvári OB főszereplője volt: több bajnok és helyezett neve szerepel a nevezési listán.

Az U23 és a junior bajnokságon 38-38 versenyszám szerepel a kiírásban. A két bajnokságra összesen 634 nevezés érkezett (továbbá 16 csapat az U23 váltószámokra) – az utánpótlás OB-ra 263, a junior bajnokságra 371 a nevezések száma. Az első napon a program délután kettő órától közel este kilencig tart – a másodikon kora reggel a gyaloglás szerepel az időrendben, majd szintén két órától este nyolcig tart a műsor Mátyásföldön. (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.