Csapatbajnoki döntő Székesfehérváron, OB félmaraton Budapesten

Hétvégén Magyarország Atlétikai Csapatbajnokságának döntője, együtt a Serdülő CSB-vel

Az elmúlt hétvégi Szuper Liga és Serdülő Liga  döntők után a most következő szombat-vasárnap a csapatbajnoki döntők  ideje. A budapesti Lantos Mihály Sportközpont Atlétikai Centruma után a székesfehérvári Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központ várja az ország atlétáit. A májusi két elődöntőből 12 csapat szerzett jogot a fináléban való indulásra.

A Keleti csoportból a BHSE / DSC-SI - NYSC / GEAC - Ikarus BSE / Viharsarok / Konok Kunok /FTC – a Nyugati csoport az UTE - MTK Budapest/ Pannon Duo / SavArra  / Pannónia Príma / Bakony Balaton Team / BO-KA  együttesei küzdenek meg egymással a győzelemért, a helyezésekért.

A versenyszámokra beérkezett több, mint ötszáz egyéni és 42 csapatnevezés az elmúlt évek CSB döntőinek színvonalát ígéri, a csapattagok között megtalálhatók az idei VB-n, Universiadén, az utánpótlás kontinens bajnokságokon  eredményesen szerepelt atléták nagy száma, a több versenyszámra is nevezett dr.Baji Balázs és Márton Anita  vezetésével.

Vasárnap Budapesten kerül megrendezésre Magyarország Félmaraton bajnoksága és U23 Félmaraton bajnoksága, a 32.Wizz Air Budapest Nemzetközi Félmaraton verseny keretében. A CSB-re is benevezett félmaratonon induló hosszútávfutók eredményei beszámításra kerülnek a döntő pontversenyébe. Tavaly az OB-n Józsa Gábor és Kácser Zita  vehette át a bajnoki aranyérmet, mindketten idén is a nevezési listán találhatók. A bajnokságra nevezettek száma kilencven fő feletti /54 férfi - 38 nő.

2016-ban Magyarország Atlétikai Csapatbajnokságának döntőjében a a DSC SI-NYSC  csapata szerezte meg a győzelmet. Másodikként a GEAC-Ikarus BSE zárta a versenyt, a harmadik legjobb a BHSE-KSI SE együttese volt. 

Nagy számú nevezés érkezett a Serdülő Csapatbajnokságra, amely a versenyforma népszerűségét jelzi. A sok fiatal induló ezen a hétvégén is egy pályán versenyezhet az idősebbekkel, a válogatott, nemzetközi szintű top-atlétákkal. 2016-ban mindkét nemben, így összetettben is az ARAK Up.Akadémia  győzött - összesen 29 szakosztály került rangsorolásra tavaly az összetett pontversenyben. (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.