Összetett OB és Rába Kupa Győrben

Vidékbajnokság-Zalaszám Kupa és Savaria Kupa is hétvégi programban

 

Győrben - az idei U18 Európa bajnokság  városában - a most következő hétvégén kerül sor Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Atlétikai Bajnokságára.  A verseny helyszíne a tavalyi EYOF-on sikerrel bemutatkozott, az Olimpiai Sportparkban található atlétikai létesítmény.

A felnőtt versenyszámokban a tízpróba dr.Nyerges Mihály  emlékverseny, a hétpróba Szekeres Sándor  emlékverseny is egyúttal. Dr. Nyerges Mihály  a Testnevelési Egyetem dékánja, tanszékvezető egyetemi tanára hosszú ideig volt a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára, az Európai Atlétikai szövetség tanácsának tagja. Szekeres Sándor  edzői tevékenysége során bajnok és válogatott atléták sorát nevelte fel, jelentős szakirodalmi munkásság fűződik nevéhez, a KSI és a Vasas SC vezetőedzője volt.

A kétnapos bajnoki eseményre 29 nevezés érkezett – az OB keretében kerül megrendezésre a Rába Kupa, amelynek a liga-sorozatokba tartozó egyéni versenyszámaiban a hazai élvonal több tagja jelezte részvételét.

Szombaton Zalaegerszegen rendezik Magyarország Vidékbajnokságát, a Zalaszám Kupát - amelynek keretében szintén lebonyolításra kerülnek Szuper Liga, Junior, Ifjúsági és Serdülő Liga versenyszámok. A hagyományos viadal keretében emlékezik a sportág Dr. Zumbok Ferencre, a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club  alapítójára; a futó versenyszámokkal Kovács Tamás Fotó  versenybíróra, a távolugrással Tóth János  atlétára, edzőre.  

Szombathelyen, ugyancsak május 19-én, a Savaria Kupa  keretében három dobószámban van lehetőség pontokat gyűjteni a liga-sorozatokban. (ml)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.