A legjobbak az elődöntőben kezdenek

Két gátasunk a kiemeltek között / Két fiatal versenybírónk az európai fórumon

* A berlini atlétikai Európa bajnokság  vágtaszámaiban (ffi-női 100, 200, 400 m, 110/100 gát, 400 gát) az EA kiemelést alkalmaz az idei ranglistán a legjobb 12  helyen található és benevezett atléták számára. Az ebben a felsorolásban találhatók az elődöntők során kezdik meg versenyeiket.

Az említett számok három körben kerülnek lebonyolításra (előfutam, elődöntő, döntő). Az első körben a kiemelteken kívül minden benevezett indulási lehetőséget kap és meghatározott számban és feltételek mellett juthat be a kiemeltek mellé az elődöntőbe.

A mellékelt értesítés alapján a magyar csapatból közvetlenül az elődöntőben indulhat dr.Baji Balázs/110 gát és Kozák Luca/100 gát.

* Az Európa bajnokságokat már jó ideje kíséri a kontinens szövetsége által szervezett Young Leaders Forum, amelyen a sportág életében saját hazájukban aktívan résztvevő fiatalok vesznek részt. A rendezvényen a MASZ-t Lohn Angéla és Szabó Kristóf  képviseli idén.

Az ötnapos, változatos programon – amelyen a sportág szervezése, irányítása témakörök megbeszélése mellett természetesen az EB megtekintése is szerepel – Szabó Kristóf  a szövetség delegálásában, Lohn Angéla  saját indíttatásból, a MASZ támogatásával vesz részt.

- Már tavasz óta, mióta megtudtam, hogy részese lehetek, nagyon várom a 2018-as Young Leader Forumot, hiszen több, mint 50 országból lesznek ott az atlétikát kedvelő, benne élő fiatalok, így ez egy egyedülálló lehetőség kapcsolatok kialakítására mondta Szabó Kristóf a honlap fórummal kapcsolatos várakozásokat firtató kérdésére. - Ebből a sokféleségből adódóan igen érdekes lesz meghallgatni a véleményeket is sok, atlétikával kapcsolatos témában is. És természetesen mivel egyidőben van az Európa-bajnoksággal, azt is igencsak várom, hogy a helyszínen láthassam a verseyneket.

- Egy ilyen fórum nagyszerű kiindulópont lehet jövőbeni sportági tevékenységemben, de a jelenlegi versenybírói munkámhoz is biztos sok nemzetközi tapasztalatot, információt vagy praktikus gyakorlatot gyűjthetek, pl. hogy melyik tagszövetségben mit hogyan csinálnak a helyi versenyeken, a többi országból érkező fiatalok közt is sok az aktív versenybíró.

- Az öt napig tartó fórumra megkaptunk a szervezők által készített előre elvégzendő feladatokat, melyek főleg írásbeliek, (de bemutatkozó videót is kellett készítenünk) és ezek a fő témái lesznek a megbeszéléseknek, előadásoknak. Főleg az anyagok az elkészítésével, a többi résztvevő videón keresztül történő megismerésével, az előre megadott témák alapján készülök, készülünk a berlini napokra.

- Végezetül szeretném megköszönni a kitűnő lehetőséget a MASZ-nak. Igyekszem minél jobban kihasználni és tapasztalattal, tudással - meg sok megszerzett e-mail címmel hazatérni.”

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.