Kiállnak az atlétika ügye mellett

Baji Balázs
Hosszú Katinka, Gyurta Dániel, Wladár Sándor, Kovács Katalin és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is letette voksát.

Múlt héten, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutónk, Baji Balázs kampányával kiállást szervezett a magyar atlétika jövőjéért, valamint a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságért. A Balázs által szervezett Facebook-eseménynek - október utolsó napjának estéjén – már közel tízezer érdeklődője van, és a napokban számos sportág képviselője is kiállt a sportok királynője mellett.

Atlétáink, edzőink, a sportág szerelmesei és háttérmunkásai értelemszerűen szívükön viselik a 2023-as budapesti világbajnokság ügyét, így nem csoda, hogy például Márton Anita, Halász Bence, Krizsán Xénia, Kozák Luca, vagy Suba László és Németh Zsolt támogatja, és még hosszan sorolhatnánk azokat, akik posztoltak, véleményt nyilvánítottak, de a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka is csatlakozott a mozgalomhoz, és a következőket írta Facebook-oldalán:

– Voltam olyan szerencsés, hogy úszópályafutásom során világbajnokságot nyerhettem hazai közönség előtt. Sohasem felejtem el ezt az érzést! Kívánom, hogy minél több magyar sportoló átélhesse a hazai közönség elképesztő szurkolását!

Az úszok közül nemcsak Katinka, hanem a 2012-es londoni olimpia bajnoka, Gyurta Dániel a világbajnokság megrendezése mellett érvel:

Az atlétika a sportok királynője. Az atlétikai világbajnokság pedig a világ egyik legkomolyabb világversenye, amihez foghatót hazánk még nem látott vendégül. Az, hogy Budapest 2023-ban elnyerte a rendezés jogát, nagy fegyvertény. Én hiszek benne, hogy a 2023-as atlétikai világbajnokság is fantasztikus időszak lenne, amikor újra egyesülhet a nemzet és közösen láthatnánk vendégül a világot. Ezért is állok ki atlétáink és az esemény mellett. Jelezd Te is egy kattintással, hogy ott szeretnél lenni 2023-ban! Hajrá Budapest 2023!

Wladár Sándor, az úszók szövetségi elnöke így ír:

Először is: Veletek vagyunk!

Másodszor: Veletek vagyunk, maradunk, leszünk!

Ha valakik, mi, a magyar úszósportban élők tökéletesen tudjuk, mit jelent egy hazai rendezésű világverseny, milyen hatással van a sportágra rövid és hosszú távon egyaránt! Nálunk 2006-ban indult a nagy sorozat az Európa-bajnoksággal, amelyeket újabbak követtek, 2017-ben pedig mindennek megkoronázásaként átélhettük a FINA világbajnokság semmihez sem fogható csodáját. Nem csupán a magyar úszók, de a külföldiek is a mai napig emlegetik azokat a júliusi napokat a Duna Arénában, az új szentélyben, amelyet a világ legmodernebb uszodakomplexumának tartanak jelenleg is, és ahol a magyar szurkolók örökké emlékezetes hangulatot varázsoltak a világbajnokság idejére – miképp azóta is, valahányszor újabb rangos úszóviadalt rendezhetünk ott. A világbajnokság óriási lökést adott a magyar úszósportnak, és ez nem csupán szokásos közhely: megnőtt a regisztrált versenyzők száma, sokkal több gyermek érezte úgy, ő is Hosszú Katinka vagy Cseh Laci akar lenni. És ami legalább ennyire fontos: hirtelen lecsökkent a lemorzsolódási ráta a kritikus korba ért utánpótlás-korosztályoknál, a világbajnokság varázsa a medencében tartott, további kemény edzésekre vett rá rengeteg, tizenévei végén, huszonévei elején járó fiatal tehetségünket. Az érmeknek nagyon örültünk – de ezek voltak a világbajnokság igazi eredményei!

Kovács Katalin, háromszoros olimpiai bajnok, 31 világbajnoki címével minden idők legeredményesebb női kajakozója a világon, Európa-bajnokságokon 29 elsősége van. Ő az, akit csak „Kajakkirálynő”-ként emlegetnek, így fogalmazott: – Életem első és utolsó világbajnoki aranyérmét is Szegeden nyertem. Tudom mit jelent egy sportolónak hazai pályán versenyezni, átélni a szurkolók szeretetét, s belőlük erőt meríteni. Tudom azt is milyen fantasztikus élmény szurkolóként részt venni hazai rendezésű világbajnokságon, a lelátóról drukkolni… elég, ha csak az idei szegedi kajak-kenu világbajnokságra, budapesti vívó világbajnokságra, a 2017-es úszó világbajnokságra vagy a 2018-as birkózó világbajnokságra gondolok… a legjobbak között vagyunk a pályán, a páston, a medencében, a szőnyegen és a legjobbak vagyunk a rendezésben és a lebonyolításban is!
REMÉLEM, HOGY 2023-BAN CSALÁDOMMAL OTT LEHETEK AZ ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁGON ÉS TÖBB TÍZEZER EMBERREL EGYÜTT SZURKOLHATUNK SPORTOLÓINK SIKEREIÉRT!

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség is kiállt mellettünk a közösségi médiában:

– Tiszta szívből kívánjuk a magyar atlétáknak és Baji Balázsnak, hogy egyszer ők is átélhessék, mennyire csodálatos hazai világbajnokságon pályára lépni, és élvezni a magyar közönség támogatását ezen az igazán nagyszabású versenyen, amelyen ráadásul Budapest hírnevét is lehet öregbíteni.

Az eseményhez csatlakozni a következő Facebook oldalon lehet.  

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.