Az időjárás is ellenfél volt

Fiatalok Téli dobó bajnoksága Szombathelyen –  első nap: március 7. szombatPars Krisztián és junior női diszkosz dobogósaiA veszprémi felnőtt bajnokság után az ifjúsági és junior „hosszú” dobók a vasi székhelyen versengtek az országos téli dobó bajnoki címekért és helyezésekért. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a résztvevőket, hiszen a verseny egész ideje alatt hideg, erős, esetenként viharos szél fújt. Ez nagyon megnehezítette a gerelyesek, de a diszkoszvetők dolgát is. A kellemetlenül kavargó szélben nem volt könnyű a szereket a megfelelő röppályára tenni, s ha ez sikerült is, akkor sokszor az utolsó pillanatban emelte meg a légmozgás a gerely hegyét, vagy nyomta le a diszkoszt. A versenyzők mellett dicséret illeti a versenybírókat is, nekik sem volt könnyű dolguk, hiszen néha még az eső is eleredt.

Amikor a fiú gerely és a leány kalapács indulói megkezdték a bemelegítésüket, Pars Krisztián akkor végezte edzésének utolsó dobásait. Jó volt együtt látni a jelenlegi legjobb versenyzőnket a fiatalokkal. Szintén jó érzés volt az is, hogy az eredményhirdetéseknél Krisztián jókedvűen adta át az érmeket a győzteseknek és helyezetteknek, akárcsak a VB ezüstérmesek, Németh Zsolt és Fazekas Róbert.

Ozorai Jenny és a helyezettekAz elmúlt évekhez képest ugyan nőtt az indulók létszáma, de ez az eredményekben még nem mutatkozott meg. Az egykor Veszprémből indult, de most már a Dobó SE-ben versenyző Ozorai Jenny volt a nap. legeredményesebb versenyzője, aki kétszer is a dobogó tetejére állhatott. Edzői és ő maga is úgy érzi, hogy kalapácsvetésében benne van a 60 méter, de ezt most még nem sikerült megdobnia. Mint mondta, bízik abban, hogy az Európa Kupán sikerülni fog. Gerelyben a junior Hernádi Gábor stabilan versenyzett és ez első helyet jelentette számára. Az ezüstérmes Hortobágyi János második helye mellett annak is örült, hogy a verseny során négyszer is egyéni csúcsot javított.

A idősebb kalapácsvető fiúknál az volt a kérdés, hogy a hazaiak versenyzője, Szabó Dániel meg tudja-e lepni a múlt héten jól versenyző Hudi Ákost. Ez végül is nem sikerült, de a két veszprémi fiú között felállhatott a dobogó második fokára. A győztes örömmel mondta az eredményhírdetés után, hogy ez az első kalapácsvető országos bajnoki címe.A nap utolsó versenyszámában, a fiúk diszkoszvetésében sajnos senkinek sem sikerült túl jutni az 50 méteren. Mint Németh Zsolt szakágvezető megjegyezte, szomorú, hogy ez a két téli bajnokságon mindössze egy dobónak sikerült. Ennél már csak jobb jöhet. Az utolsó eredményhirdetés után aztán a felhők mögül csak előbukkant a nap, mintegy búcsút intve a résztvevőknek.

Az eredmények letöltése

Fazekas Róbert adta át az érmeket a junior Diszkoszvetőknek

Vidánm eredményhírdetés - ffi jun kalapács

Németh László szert hitelesít

Fotók: Stemmer István

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.