Dobók a királynék városában

Téli dobó bajnokság Veszprémben

Hudi Ákos téli dobó OB 2. hely kalapácsVasárnap reggel kilenc óra előtt a kalapácsvető szektornál még enyhe köd takarta a 70 métert jelző gúlát. Éger Károly és csapata ekkor végzett a dobószektorok kijelölésével, valamint a versenyhelyek berendezésével. Ezt követően már csak a futófolyosón kellett az eredményhirdetés helyszínét kialakítaniuk, és végül helyükre kerültek a bajnoki érmek, a tiszteletdíjak is. Közben, elsőként megérkezett Szombathelyről Németh László és Németh Zsolt, akik elmondták, hogy Ajkánál még szép napsütés volt, de Veszprémhez közeledve, egyre ködösebb lett az idő. Valóban, ahogy érkeztek aztán a versenyzők, úgy kezdett  még ködösebbé válni és a verseny végéig meg is maradt ez a kellemetlen nyirkos, ősziesnek tűnő idő. Ez természetesen épp úgy nehezítette a versenyzők bemelegítését, mint az izmok melegen tartását két kísérlet között.
Elsőként a női gerelyesek és a kalapácsvetők kezdték meg versenyüket. Az előbbi számban a hét induló gyorsan befejezte a versenyzést, egyikük sem jutott túl az 50 méteren. Ezt legjobban Koczka Anikó közelítette meg, így övé lett a bajnoki arany. 
A kalapácsosok vetélkedése természeten hosszabb ideig tartott és végül Dívós Katalin beváltotta esélyét

Kalapácsvető hölgyek Téli dobó 09és biztosan győzött. Mint az eredményhirdetésnél elmondta, emlékezete szerint ez versenyzői pályafutásának a 89. magyar bajnoki elsősége. A Dobó SE hölgyei vidám hangulatban vették át az érmeket és a tiszteletdíjakat Dornbach Ildikó szakmai igazgatótól.

A nők a diszkoszvetésben, míg a férfiak a gerelyhajításban folytatták a versenyt. Ez utóbbiban győztes Patkó Dániel eredményét a szakmai igazgató is jónak értékelte, mondván, hogy megközelítette egyéni csúcsát. Ugyanakkor sajnálta, hogy többen nem használták ki az indulási lehetőséget és így kissé foghíjas volt a mezőny.

Márton Anita a női diszkosz eredményhirdetésénél két szombathelyi között állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Az eredmények túlzottan nem vidították fel  Dornbach Ildikót, mint megjegyezte, sajnos itt tartunk.

Ezután a két szám után következett a nap csúcspontjának tartott férfi kalapácsvetés. Ebben a számban már meglepetés született, hiszen Hudi Ákos, a VEDAC első éves juniorja, nagyszerű teljesítménnyel győzte le a verseny hetében betegeskedő Németh Kristófot, a Dobó SE volt junior Európa bajnokát és így ő állhatott a dobogó második fokára. A legjobbnak esélyeshez méltóan Pars Krisztián bizonyult. A férfi diszkoszvetőknél egyedül Gulyás Norbert (BHSE) dobta túl az 50 métert, amivel felállhatott a bajnoki dobogó tetejére.

Ffi diszkosz Téli dobó Veszprém 09

Földesi Tibor a VEDAC ügyvezető elnöke is örülhetett Páli Viktor meglepetésszerű második helyének. A verseny után Dornbach Ildikó elmondta, hogy legszínvonalasabbnak a férfi kalapácsvetést ítéli,  Pars Krisztián eredménye a háttér ismeretében jónak mondható. Számára a legnagyobb örömet Hudi  Ákos versenyzése és eredménye okozta , első éves juniorként nagyszerűt produkált. A szép eredmény  után Ákos elmondta : örül a 67,37 m-es egyéni csúcsnak, hiszen tavaly 63,31 volt a legjobbja. A verseny során jól érezte a szert, bár tudja, hogy a kidobásainál még volt egy kis hiba.  A junior EB-n viszont a legjobb négy közé szeretne kerülni és úgy gondolja, hogy ez a mai eredmény jó alap erre várakozásra.

Fotók: Stemmer István

   Koczka Anikó és Patkó Dániel 09 Veszprém

Más műfajban Pars Krisztián Téli dobó 09

Női diszkosz eredményhírdetés Téli dobó 09

Pontos mérés, Veszprém Téli dobó 09

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.