Felmérés Veszprémben és Budapesten

papp krisztina s czebei rka a felmrsenAz atléták naptára már 2009-et mutat. Folyik a felkészülés a következő év nagy feladataira, amiből lesz bőven. Az eddig lebonyolított edzőtáborozások és felmérések után november 28-30. között két Héraklész szakág is megkezdte a közös felkészülést. Pénteken - szombaton a közép-hosszútávfutók találkoztak Veszprémben, szombat - vasárnap pedig az ugró szakág kiválasztottjai randevúztak a Syma Csarnokban. A mozgalmas hétvégét Molnár Ferenc utánpótlás szövetségi kapitány az alábbiakban foglalta össze:

„- mindkét összetartásra meghívást kaptak azok az  atléták, akik a jövőbeni világversenyekre kiharcolhatják a részvételt. A sportolókat felkészítő szakemberek is nagy számban jelentek meg, bár nem mindenki kísérte el tanítványát és az esti szakmai beszélgetéseken is hiányos volt az edzői gárda. Újdonság, hogy mindkét szakág felmérésére  invitálást kaptak utánpótlás és felnőtt atléták is, akik közösen , a fiatalokkal együtt, azokat segítve végezték a programot. A futók szombat délelőtti felmérője egyben válogató is volt a decemberi mezei EB-re, ennek szellemében igen kemény futásokat láthattak a megjelent szakvezetők.

 Hogy végül is kik és hányan utazhatnak Brüsszelbe, az hamarosan eldől. A legnagyobb - jó értelemben vett - "csaták" az igen hosszúra nyúlt esti beszélgetések folyamán alakultak ki. Sok témát felvető, jobbító szándékú szakmai hozzászólásokkal igyekeztek egymást a jelenlevők meggyőzni."

Mindkét szakágnál bemutatkozott az új up. kapitány és a felnőtt szakágvezetők is ismertették elképzeléseiket a keretek kialakításáról, a felkészülés folyamatáról. A legfontosabb feladatok megfogalmazásánál több dologban egyetértett a szakma.

tvfut felmrs 081129

Molnár Ferenc  az elhangzottakat  címszavakban így foglalta össze:

„- összefogás; egységes gondolkodás; pontosan megfogalmazott programok; több közös edzés, edzőtáborok; az orvosi, regenerációs háttér erősítése; a szakmai fórumok folytatása, műhelyek kialakítása, a MASZ támogatások pontos elosztása, és még sok más is szóba került."    Természetesen téma volt a 2009-es világversenyek nevezési szint tervezete is.

az ugrfelmrs rszvevi

Az up. kapitány örömtelinek nevezte, hogy továbbra is vannak tehetségeink, lelkes, kiváló szakembereink, így a az aktuális világversenyeken a  jövő évben is több atlétánk érhet el jó eredményt. A szakvezető reméli, hogy akik most sérülés és egyéb okok miatt nem tudtak részt venni a felméréseken, a következő alkalomra már jó erőben és egészségben jelennek meg, magukkal hozva edzőjüket is.  

fut edzk veszprmben 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.