Itália kék ege alatt

Edzőtábor LignanoEdzőtáboroztak az ügyességiek

A 2005-ben megrendezett EYOF-ról már sokak számára ismerős olaszországi Lignano városa volt a helyszíne a hétpróba és ugró szakág tavaszi edzőtáborának. Budapesttől 670 km-re fekvő üdülőfalu kitűnő klímájával, nagyszerű létesítményeivel, homokos tengerpartjával és nem utolsó szempontból megfizethető árával  ( 8700 Ft/fő/nap ) kiváló helyszíne volt a 13 napos edzőtábornak.

A szállást adó, ősfenyvessel sűrűn benőtt üdülőfalu területén található műfüves edzőpályák / foci, kosár, tenisz /, a feszített vizű uszoda és az alatta található minden igényt kielégítő 250 négyzetméteres erősítőterem, a homokos tengerpart nyújtotta edzéslehetőségekkel kiegészítve kitűnően szolgálta az általános képességfejlesztő edzésmunkát.
A tábortól 2,5-3  km-re található tökéletesen felszerelt  atlétikai stadion  a speciális atlétikai mozgásokhoz nyújtott megfelelő hátteret a nagy létszámú ( 69 fős ) magyar csapatnak. 

A jelenlévők gerincét főleg a Héraklész Programos versenyzők alkották, de szép számmal vettek részt ( 30 fő ) egyéni ill. egyesületi költségen is sportolók az edzőtáborozáson. Edzésmunkában a hétpróba szakág versenyzői jártak az élen. Szinte minden nap három edzéssel / reggeli futás is / készültek a közeledő versenyszezonra. A reggeli futás közben a hétpróbázó lányokkal együtt megcsodáltuk a napfelkeltét a tenger felett. A lényegesen heterogénebb ugró szakág nagyobbik része napi két edzéssel igyekezett tartani a lépést a próbázó lányokkal. A régmúlt táborok hangulatát idézte, hogy a versenyzők szinte minden idejüket sportmozgásokkal töltötték. Szabadidejükben kosaraztak vagy a homokban röplabdáztak, és első idei nemzetközi sikerüket is megszerezték a két szakág versenyzői: kétszer is megverték a franciákat strandröplabdában!

Tengerparti edzés

 A folyamatos terhelhetőséget a gyúrói stáb, ill. a csapatot elkísérő doktor néni igyekezett biztosítani, sokszor éjszakába nyúló áldozatos munkával. Nekik is köszönhető, hogy szinte mindenki végig tudta dolgozni a két hetet.  A munka monotonitását egy egész napos velencei kirándulással is sikerült megszakítani Hasznos és eredményes volt az eltöltött két hét. A versenyzők céltudatosan és nagyon fegyelmezetten, a képességeiknek és edzettségüknek megfelelő edzésmunkát végeztek,  szívesen bevállaltak volna még egy-két hetet!

 A lignanói pályán

Hölgykoszorú a tengerparton

A táborozók csoportja

A közeli tengerpart

 Kasperkiewicz Gábor felvételei

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.