Közel kétszázhúsz csapat a Váltó OB-n

A GEAC négy bajnokságot nyert – gyalogló győzelmek Burgenlandban

A hétvégi atlétanap „hivatásos” programja az Országos Váltóbajnokság volt. A MASZ családi nap sportkedvelőivel egy időben a szakosztályok igazolt fiatal atlétái a Puskás Ferenc stadion rekortánján küzdöttek a bajnoki címekért. A 112 fiú és 105 leány csapat közül legtöbben a serdülőknél álltak rajthoz (65 – 62), létszámban az ifjúságiak követték őket (28 – 25) és az elmúlt évek tendenciáit folytatva a juniorok

jelentek meg a legkisebb létszámokkal (19 -18). Ebben a korcsoportban volt olyan versenyszám, ahol összesen négy csapat állt rajthoz.

A legtöbb bajnokságot – szám szerint négyet - a Gödöllői Egyetemi AC versenyzői nyerték. Jó futásaik közül is kiemelhető a javuló formát mutató Deák Nagy Marcell (400 m: 46,9 mp). Három aranyat gyűjtött be a KSI, kettőt-kettőt a Buda-Cash Békéscsaba, az ARAK és a Zalaszám ZAC. A bajnoki címeken 14 szakosztály osztozott. A további győztesek: AC Szekszárd, BEAC, Bp.Honvéd, NYVSC-Nyírsuli, PVSK, VEDAC, TSC Geotech. Külön említést érdemel, hogy a Budaörsi DSE és a Titán TC révén két kisebb szakosztály is tudott bajnoki címet szerezni.

Az eredmények letöltése

Egy héttel az Európa Kupa előtt néhány válogatott gyaloglónk a szomszédban indult versenyen, ahol vasárnap az osztrák gyaloglóbajnokság nemzetközi mezőnyében Novák László és Kernács Krisztina az első helyen ért célba. A burgenlandi Ritzingben Novák 1:38:31 óra alatt teljesítette a 20 km-t, míg Kernács 51:38-cal nyerte meg a 10 km-t.

 

Váltó OB 2009

OB váltó 09

Váltóbajnokság 2009

OB Váltó 2009 május

Váltóbajnokság 2009 május

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.