Tervek, előadások, vélemények

dr.schulek goston megnyitja a szakmai napotAmikor Dornbach Ildikó szakmai igazgató- megköszönve a jelenlevők kitartását, és aktivitását - délután öt óra után bezárta a MASZ által szervezett Szakmai Napot, a jelenlevők mozgalmas és érdekes hat órára tekinthettek vissza. A délelőtt a Héraklész Csillag Program jegyében telt. A junior kor után jelentős segítséget adó program jövője biztos. Ezt hallhatták  a meghívottak Tóth József  NUPI igazgatótól és ez a bejelentés a mai viszonyok között kiváló hír. A szakmai igazgató nyitó előadásában bemutatott fiatalkorú EB, VB eredmények és a későbbi mérsékelt beválási adatok a Csillag Program hatékonyabb felhasználásának fontosságát húzta alá. Délutáni megnyitójában dr. Schulek Ágoston elnök az eredményesség érdekében megtett MASZ lépéseket és a személyi, szervezési elképzeléseket érintette.

Az elhangzottakra reagáló egyes vélemények felvetették a folyamatos információ áramlás igényét; a különböző javaslatok sorsát; a döntések mechanizmusába való vélemény nyilvánítás helyzetét. A kialakult disputa után, a válaszban hangsúlyt kapott, hogy a szövetség működésében megvannak azok a különböző jogosítványokkal rendelkező fórumok, ahol a vélemények, észrevételek kellő nyilvánosságot kaphatnak. A felhasználható javaslatok alkalmazásától és indokolt esetben az önkritikától a vezetés nem zárkózik el. E „bemelegítés" után Dornbach Ildikó ismertette azokat a szakmai elképzeléseket, melyek köré épül a 2009. évi Szakmai Program. A sok rangos versenyt hozó következő év jelentős feladatokat ad az edzőknek, versenyzőknek.

az j szakvezets bemutakozsa a szakmai napon

Többek között elhangzott, hogy a terv 25 éves korig szélesebb minőségi körre kíván hangsúlyt fektetni, említést kapott a közös edzőtáborok hangsúlyozottsága,a támogatási összegek koncentráltan felkészülésre fordítása,  a már bizonyított versenyzők eddigi felkészülési metodikájának további támogatása; de az a tényt is elmondta a kapitány, hogy a MASZ állami támogatást csak a világ- és Európa bajnokságokon elért eredmény alapján kap. A szakmai terv négy éves ciklusban gondolkodik, ez idő alatt keresni és támogatni kell azokat a fiatalokat , akik tudatosan felépített munkával odaérhetnek Londonra. A dopping ellenes tevékenység részeként a szövetség a szakosztályokat az eddiginél hatékonyabban szándékozik bevonni mind a felvilágosítás,  mind a felelősség vállalás, mind a következmények oldaláról. kokas pter dr. a szakmai napon Bemutatkoztak az új elképzelés alapján, pályázat után felkért szakágvezetők: Németh Zsolt/ dobás; Kasperkiewicz Gábor / ugrás-összetett; Csoma Ferenc / távfutás és Molnár Ferenc /utánpótlás személyében ( a vágta-gát visszalépés miatt jelenleg betöltetlen). Megszólalásuk egyik lényeges közös vonása volt, hogy a tervezett edzőtáborokat, felméréseket az utánpótlás legjobbjaival közösen szeretnék megoldani.  Az összejövetel harmadik részében a szakmai felkészülést segítő és csúcs szinten  ma már meghatározó „kiegészítőkről" esett szó.  A kiváló előadásokat a mentális felkészülés fontosságáról tartott ismertető nyitotta (Harasztiné Sárosi Ilona pszichológus); majd táplálkozási tapasztalatok, tanácsok (Turcsák Katalin dietetikus) és az adaptáció-regeneráció érdekében javasolt táplálék kiegészítők (dr.Illyés Árpád vezető keretorvos) témája került terítékre. Dr.Kokas Péter elnök a mai versenysport egyik igen fontos, erőteljesen leszabályozott, nagy pontosságot és  körültekintést igénylő kötelezettségéről szólt: az engedélyt igénylő gyógyászati eljárásokkal kapcsolatos eljárásokról, azaz a TUE-ról. Befejezésül  Klenóczky Bea MASZ igazgató ismertette a szövetség szervezési tevékenységét, tárgyszerüen összefoglalva azokat a terveket és tevékenységeket, melyek megvalósulása jelentősen segítené a sportág előre lépését.

tth jzsef nupi igazgat a szakmai napon

szakmai nap 2008.11.14

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.