Újvidéki napló

Jun EB 2009A junior EB Pál Robin szemével

1. nap – Indulás és megérkezésEgy szép napos keddi reggelen 10:30-as indulással megkezdte útját a junior EB –n 21 versenyzővel  rajthoz álló Magyar Válogatott. Az út az előre kiírt 5 órának tökéletesen megfelelt. Miután megérkeztünk, elfoglaltuk a szállást és 1 óra kipakolás után kinéztünk az edzőpályára.

Egy kis „mozgi” után elmentünk vacsorázni. Mindenki kapott kajajegyeket ezzel tudtunk enni. Gyalog indultunk haza , nem vártunk a buszra. 20 perc alatt hazaértünk így is - miközben várost néztünk. 21:30-kor Feri bá (Molnár Ferenc) megtartotta első megbeszélését, minden fontos dolgot elmondott. A csapatnak nagyon jó hangulata volt közben.

Miután mindenkit egyesével bemutatott, elmehettünk és kikaptuk a 10:30-as „takarodót”. Én Macival (Hernádi Gabi), a gerelyhajítóval voltam egy szobában. 11 óra körül leoltottuk a villanyt és aludtunk.

2. nap - PályanézésReggel 7:30-kor keltünk fel. Első említésre való dolog az, hogy nagyon rosszul lehetett aludni az ágyakon és ez az egész hétre kiterjedt. Elmentünk reggelizni. Sajnos már az első nap hozzászokhattunk ahhoz, hogy hatalmas a sor. A reggeli jó volt. Ezután az egész csapat kiment a versenypályára, és aki akart edzett, aki akart csak megnézte a pályát. Én a gáthoz próbáltam ki a rajtgépeket. Több rajtot is csináltam, majd felraktam az első gátat a helyére és arra is ráfutottam 3-szor. Jól sikerült edzés után találkoztam a német magasugrókkal, akikkel Mannheimben versenyeztem. Az idő csodaszép volt, de talán túl meleg is már délelőtt 11-kor.

Mikor végzett mindenki, elindultunk haza, ahol kértem a lábszáramra egy gyúrást, mert nem éreztem túl jónak. Volt egy busz, ami 30 percenként járt a szállás és a pálya között.  Ebéd után lefeküdtem pihenni, és következett a délutáni átmozgatás, amire a 18:30-as busszal mentem ki. Nagyon éreztem, hogy a bal lábszáramon a külső izom nem valami jó, ezért többször is bekentem, majd este is kaptam rá kenőcsöt illetve lézerezést. Vacsora finom volt és a 20:30-as busszal jött haza a csapat. Mivel reggel korán keltem, ezért 10-kor már lefeküdtem. Nehéz nap várt rám, a magas selejtező napja.

Újvidék este

3. nap – Magasugrás QualificationReggel 6:20-kor keltem és kimentem futni egy 15 percet, hogy tényleg fel is ébredjek fejben. Sosem futottam még ilyenkor, de nem mondom, hogy rosszul esett volna. Vettem reggelit előző nap, ezért nem mentem el az étterembe. Felszálltam a 8 órás buszra és kimentem a pályára Bertával és Viktorral. A bemelegítést 8:40-kor kezdtük el Viktorral és elég jól is ment. Utána bementünk a „call room”-ba és ott vártunk még 15 percet, hogy leellenőrizzék a táskáinkat. Bevezettek minket 9:20-kor, Én az „A”, Fayo a „B” pályán ugrott, de természetesen egymás mellett volt a két pálya.

A bemelegítő ugrások nem voltak rosszak, de nem pörögtem annyira. Fájt a derekam és a bal lábam még mindig, így kicsit szenvedtem is, de már megszoktam. Körülbelül 40 fokos meleg volt, ami nem nagyon kedvezett. 195 cm-en kezdtünk Fayoval. Mindkettőnk simán vette ezt az akadályt. 2 méter nekem még mindig nem okozott gondot, de Viktor csak 3. kísérletére jutott át rajta. Csúszott a rekortán, ahonnan pont felugrottunk, nagyon nem tetszett a pálya, de több ellenfelem is panaszkodott. 205 cm-en Viktor ismét csak 3.-ra jutott át, én elsőre ugrottam, de nem volt valami jó ugrás. 210 cm-en volt az első rontásom, de szerencsére 2.-ra túljutottam a lécen. Viktor ezt a magasságot már nem tudta teljesíteni és ezzel Ő kiesett.

Szurkolo csapat

215 cm-en 1. ugrásom gyenge volt, de a 2. már egész jó viszont a sarkammal lehúztam. 3.-ra megpróbáltam keményebben belefutni és mikor a támasz következett volna megcsúsztam. Nagyon dühös voltam, hogy ennyire rossz a talaj. Mikor vége lett a selejtezőnek, akkor csak azt vártuk, hogy vajon bejutottam-e a fináléba. Hatalmas boldogság közepette megtudtam, hogy 13.-ként döntős vagyok a 12-es döntőbe úgy, hogy egy Ír nemzetiségű sráccal azonos kísérlettel mindketten bejutottunk. Ezek után boldogan néztem tovább a többi versenyszámot.

A napot egyébként nem mi kezdtük Viktorral, hanem Berta 10000 méteres gyaloglással. Nagyon szépen helyt állt és jó iramot ment, de egy szörnyű hiba miatt kizárták. 9200 éternél rácsöngettek, és Berta szépen elkezdte a hajráját, de 9600-at gyalogolt csak, mert a versenybíró elnézte, hogy hány körnél jár, így a 8. helytől lett megfosztva. Végül is óvást tettünk, igazunk volt, visszakaptuk az óvási díjat , viszont a 8. helyezést nem lehetett visszakapni. Nagyon sajnáltam.

Az első napon a magyarok jól szerepeltek. 2 kalapácsvető lányunk jutott a döntőbe, Gergelics Cintia viszont nem tudott bejutni. 400-as embereink is nagyon jól futottak. Máté 47.88-as hellyel és Zoli 46.98 (!)-as egyéni csúccsal jutott az elődöntőbe ugyancsak hellyel. Délután egy jóízű alvás után újra kinéztünk a pályára. Fiú 400-as elődöntőkben 2 emberért izgulhattunk. Zoli délelőtti futás után az elődöntőben sem pazarolta az erejét és 47.05-ös idővel a döntőbe kvalifikálta magát a 2. helyen.  Máté talán nagyobb dolgot vitt véghez, mert a 8-as pályán futva, fantasztikus egyéni csúccsal 47.39-es idővel bejutott 7.-ként a döntőbe. Így két magyarért szurkolhattunk pénteken a döntőben.

Molnár Ferenc up.kapitány 

További eredmények, hogy Bodák Márk diszkoszban elmaradt bőven egyéni csúcsától és nem jutott döntőbe, csakúgy ahogy Hernádi Gabi sem gerelyben, pedig egyénijéhez közeli eredmény is elég lett volna. Sajnáltuk mindkét versenyzőt. Végvári Dóra is selejtezett távolban, ahol 582 cm-t teljesített, ami nem volt elég a döntőhöz. Zsigovics Natinak sem úgy sikerült a 400 méteres elődöntő, mint ahogy azt gondolta volna. 56.02-es idővel esett ki, ami 2 mp-el rosszabb, mint az egyéni csúcsa. Kiújult egy sérülése is, ami még inkább elrontotta a napját.

A napot 10000 méteres fiú síkfutás zárta, ahol Kiss Dávid a pécsiek versenyzője 9. helyen ért célba. Gyorsabban kezdtek, mint ahogy Dávid akart és aztán kicsit le is lassult, lassabb ezreket ment, így az egyéni csúcsától is elmaradt bőven. Ami még érdekesség, vagyis elég vicces volt, hogy egy körrel a vége előtt már hajrázott Dávid, mikor az utolsó métereken kinézett Anikó nénire, aki szörnyedten ránézett és ordított, hogy „van még egy köröd”. Dávid arcát kellett volna látni, nagyon vicces volt, de ami még inkább, hogy egy jó iramban maradt az utolsó körre is és az utolsó 100-150 métert ismét csak meghajrázta hatalmas erővel. Nagyon kemény volt, nagyon tetszett, ahogy küzdött. Este 21:30-kor csapatértékelés volt,"Monyó" (Molnár Ferenc) elmondta az eredményeket és a következő napi programot, majd elmentünk aludni.

Koroknai Tibor 400 gáton

4. nap – Gátfutás selejtező7-kor keltem ezen a napon és a 7:30-as busszal mentem reggelizni. Ezek után 8:30-kor kezdtem melegíteni a 110 méter gátfutásra, ami 9:55-kor kezdődött. Jó volt a melegítés, gyors voltam a gátak felett.  A „call room” után kivezettek a 3. futamban voltam. Sajnos nem úgy sikerült a futás, ahogyan szerettem volna. Egy rossz rajt után, ahol nem működött a visszahívó rendszer, 2. gátat telibe térdeltem így egy olyan hátrányt összeszedve, amiből nem volt kiút, és mindenki elment mellettem, az utolsó előtti gátba is beletérdeltem és az utolsó gátról lejövet már csak kocogtam. Utolsó lettem a futamban olyan idővel, ami valójában olyan, mintha végig sem futottam volna.

Belülről is nagyon rossz futás volt, de ez a hibának volt köszönhető, teljesen görcsösen futottam végig a távot. Utána már csak nézőként szurkolhattam a csapattársaimnak. Kállay Dani nagyon magabiztosan futott 800-on és került tovább hellyel az elődöntőbe. Koroknai csodásan futott 400 gáton, 52.74-es idővel kvalifikálta magát az elődöntőbe. Szabó Barbi tökéletesen kivitelezett 3 kísérletet mutatott be a magasugrás selejtezőjében, amivel biztosan jutott döntőbe.

Szabó Barbara Újvidék 09

A szörnyű reggeli gátfutás után az egyetlen jó dolog, ami történt velem aznap, hogy találkoztam az athéni olimpiai bajnok svéd magasugróval, Stefan Holmmal, aki mellesleg a példaképemnek is tekinthető. Képet is csináltam vele, és beszélgethettem is keveset, nagyon közvetlen ember és nagyon kedves. Elmondta, hogy nézni fogja a magasugrás döntőjét, sőt mi több Ő adja át majd az érmeket. Nagy élmény volt! Ebéd után kimentünk a pályára nézni a magyarokat plusz a többi versenyszámot.

Ozoray Jenny és Németh Eszter jól szerepelt a kalapácsvetés döntőjében. Eszter 2. kísérlete lett végül a legjobb, ami 59.29m és ezzel az 5. helyen fejezte be a versenyzést. Jenny a 6. sorozatig a 4. helyen állt, mikor összeszedte minden erejét, és nagy szurkolásunk közepette egy hatalmas 63.70 méteres dobással a dobogó 2. fokára állhatott fel. Csodálatos pillanat az, mikor az ember azért sír, mert boldog. Nos, ezt Jenny is megtette.

Ozorai Jenny a dobogón

 A csapat első érmese büszke lehetett magára, mi pedig még inkább büszkék voltunk rá.  Ameddig vártuk a férfi 400 méteres síkfutás fináléját, addig fantasztikus versenyszámok zajlottak le. Férfi 100 méteren Christophe Lematre gyönyörűen futott, és 10.04mp-es eredménnyel új Junior Európa Csúcsot állított fel. A régi csúcs Dwain Chambersé volt, aki nem kis név az atlétika világában. Ami hozzátartozik még Lematre teljesítményéhez, hogy mint megnéztem 120 ezredmásodperces rajtot produkált, ami páratlannak számít.

A női távolugrás döntője sem volt gyengébb verseny. Az orosz Darya Klishina 2007-es ostravai ifi Világbajnok és a hazai pályán versenyző szerb Ivana Spanovic, aki tavaly a Junior Világbajnokságon illetve az idei Universiádén diadalmaskodott, csapott össze egymással. Klishina 656-al kezdett, amire Spanovic egy 664-es ugrással válaszolt. Aztán 2. kísérlet egyiküknek sem lett jó, de 3.-ra mindketten fantasztikusan voltak. Klishina egy elképesztő 680-as ugrással, ami Championships Record (CR) átvette az evezetést, amire Spanovic „csak” 671-el tudott válaszolni, ami természetesen szerb rekord lett. A végéig így maradt az eredmény, így a hazai „SZTÁR”nem tudott nyerni, de egy parádés versenyt hoztak össze ők ketten.

Nézők

Elképesztő volt a közönség, mert mikor Spanovic még csak el sem kezdte az ugrást, már őrjöngött mindenki, hatalmas hangzavar volt, és tapsolt mindenki. A fiú 400 méteres döntő jött, ami nem úgy sikerült, mint ahogy vártuk volna talán. Clarke és Kovács Z Jun EB 09Máté az 1-es pályán futott Zoli pedig a 6-oson. Az 5-ösön futó brit Clark már 80 méter után befogta Zolit, amire Zoli túl erősen reagált, és elment vele, viszont a második kanyarból a célegyenesbe érve elkezdett zsibbadni, és elvesztette a dobogós pozícióját. Az 5. helyen futott be 47.07-es időt futva, Clark eszméletlen 45.59-es idővel nyerte a versenyt. Máté a 8. helyet szerezte meg és 47.69-et futott.

Ami a fiúk sikerét erősíti, hogy 1985-ben volt utoljára magyar 400-as a döntőben Európa Bajnokságon, és most kettőnek is szurkolhattunk. Gratulálunk fiúk! Este szokásos időpontban megtörtént az értékelés aznapról, és a következő napi program is el lett mondva. A szombati napon rajtam volt a sor, de mivel csak 17.00-kor volt a döntő ezért tudtam aludni. Este Gabival sokáig beszélgettünk kint a teraszon, ami éjfél utánig is elhúzódott.

5. nap – The FinalReggel 8:30-kor keltünk és elmentünk reggelizni. Onnan Gabi kiment a pályára edzeni, nekem nem lehetett, parancsot kaptam a pihenésre. 11:15-kor indultam ki Czebei Rékával megnézni a fiú 4x400-as előfutamot. A srácokon látszott, hogy fáradtak már főleg a két 400-as. 3:14.95-ös idővel az 5. helyen kvalifikálták magukat a döntőbe. Reméltük ott majd 110%-al mindent beleadnak majd és harcolnak a dobogóért. Miután hazajöttünk, lefeküdtem még aludni 1 órát. 15 órakor kimentem a pályára, mert 15:30-kor már elkezdtem melegíteni. nem volt túl jól a térdem a gát miatt, de ami a nagyobb gond volt, hogy a bal vádlimat is meghúztam gáton.

A 4x400 méteres elődöntő után Jun OB 2009

Kaptam rá krémet a doki nénitől és a jégzselémmel is kenegettem. Mikor bevezettek a pályára már kezdett jobb lenni a lábam. A bemelegítő ugrások jól sikerültek. 199-en elkezdtük a bemutatás után a versenyt. Aki itt szállt be természetesen senki nem hibázott, így én sem. 203-at is könnyedén teljesítettem. 207-nél elrúgták a jelemet, mint kiderült 3 lábfejjel szélebbről ugrottam, de nem zökkentett ki a ritmusból, és magasan ugrottam a magasságot. 211 cm már sok emberen kifogott, és elsőre sajnos rajtam is. 2.-ra át tudtam ugrani, de ezzel csak a 8. helyen álltam. Tudtam, hogy ha elsőre ugrottam volna, akkor 5. helyen végzek. A török Umit Tan itt kezdte el a versenyét, nagyon magabiztos volt. 214 cm következett.

Nagyon jó kísérleteim voltak, de úgy futottam meg a rohamom, ahogy még szinte soha, és ezt a gyorsaságot nem bírta el a lábam, nem bírtam rendes támaszt tenni, és abból felugrani. Hamarabb eldőltem a lécre, viszont a 3. kísérletem olyan magasra sikeredett, hogy a végén csak sarokkal húztam le a lécet. Nagyon sajnáltam, mert tudtam, hogy bennem van a magasság.  Első világversenyemen nem rossz a 8. helyezés, előre is ezt szerettem volna elérni, csak bevallom nagyobb magasságot teljesítve. Ezután hatalmas parádé következett.

Az eredményhírdetések helyszíne

A fehérorosz Naumovic 215 cm-es egyéni csúcsát bravúrosan megjavította, és 219 cm-t ugrott, amivel a 3. helyen végzett. Érdekesség, hogy Ő volt az egyedüli 91-es születésű versenyző, aki megvert. Az első helyért két versenyző versengett, Umit Tan és Sergey Mudrov. A török nagydolgot vitt véghez, mert 221 cm-es egyéni csúcsát úgy döntötte meg, hogy 223 cm-ig elsőre vitt minden magasságot, szépen magasan és tökéletes technikával. Mudrov viszont verte a 214-et, a 221-et, és a 223 cm-t csak 3.-ra tudta teljesíteni, viszont ő várt Tan első hibájára, ami 225-ön be is következett.

Ekkor ő átvette a vezetést, mivel a 225 cm-t elsőre átvitte. A közönség is nagyon élvezte a versenyt, hatalmas őrjöngés közepette versenyzett a 2 ellenfél. Tan 2.-ra teljesítette a 225 cm-t, viszont lépéshátrányban volt már. 227 cm-t háromszor leverte Tan, így biztossá vált, hogy Mudrov nyert, ennek hatására 3. kísérletét átrakta 230 cm-re. Mindenki úgy hitte, hogy majd csak neki megy és leveri kézzel, de nem így történt, mert ráugrott, és nem is volt rossz kísérlet.

A magasugrás döntője előtt, Kállay Dani futott a 800 méter elődöntőjében, ahol 790 méterig jól állt a helyzete, mert 2. helyen futott, de az utolsó méteren leelőzte egy ellenfele, és mivel ez lett a leggyengébb futam, idővel sem tudott bejutni a fináléba, csupán csak 7 századmásodpercen múlt. Kovács Laci is elkezdte versenyszámár, a 200 méter síkfutást, ahol a 2. futam 5. helyén végzett bőven elmaradva egyéni csúcsától 22.05 mp-et futva. Sajnos ezzel nem volt esélye a továbbjutásra. Az esti gyűlés után ismét csak elhangzottak az aznapi eredmények, és jöhetett az utolsó nap, ahol még igen sok magyarért szurkolhattunk, közte a váltóért is.

 A kalapácsvetők bemutatása

6. nap – az utolsó napAz utolsó nap délutánján 5 döntőben voltunk érdekeltek. 15:00-kor kezdték meg versenyüket a férfi kalapácsvetők, köztük két magyarral Szabó Dániellel és Hudi Ákossal. Ákos nagyon jól melegített és rögtön az első körben robbantott. 79.14m-es eredménnyel egyéni csúcsot „vetett”, mely az első körben a 2. helyre volt elég.

Dani is egyéni csúccsal kezdett, ami 73.61m volt. 6 sorozaton keresztül a legesélyesebb spanyol Cienfuegos egyszer sem tudta megközelíteni Junior Világcsúcsát, amit nem igazán bántunk. Végül utolsó körben 79.12-re hajította szerét, ami 2 centivel lett csak kisebb Ákos dobásánál, de ez Ákosnak végül egy ezüstérmet ért, ami fantasztikus teljesítménynek számít. Csupán csak 40 centire maradt el az első helyezett ukrán Martynyuktól. Daninak végül is maradt az első körben elért eredménye, amivel a 7. helyen végzett. 

Eredményhírdetésre várva Jun EB 2009

Miközben ment a kalapácsvetés döntője, elkezdte szereplését Szabó Barbi is magasugrásban. A kezdő magasságot (171 cm) könnyedén abszolválta Barbi, majd a 176-on is jól ugrott. 180 centit elsőre leverte, ami nagyon fontos lett volna, hogy átugorja. 2.-ra meg is tette, viszont ez csak a 10 helyre lett végül elég, pedig ha elsőre ugorja, akkor holtversenyben a 6. Nagyon sajnáltuk! 184 cm-en a 2. kísérlete volt szerintem a legjobb, csak a sarkával húzta le a magasságot.

A verseny a legnagyobb esélyes orosz Mamlina nyerte meg 191 cm-es egyéni csúccsal, 2. helyen a montenegrói Vukovic végzett, aki 7 cm-t javított egyéni csúcsán és 189 cm-t ugrott. hatalmas teljesítmény ez, főleg úgy, hogy 189 cm-ig elsőre ugrott mindent. Valamire nagyon ráérzett. Harmadik pozícióban a török Ayhan végzett ugyancsak 189 cm-es eredménnyel. A női diszkoszvetés döntőjében Ozorai Jenny a 11. helyen végzett. Kicsi fáradt lehetett már a pénteki kalapácsvetés miatt, de aki már szerzett egy ezüstérmet, annak már nem is lehet olyan könnyű odakoncentrálni. Végül is 43.33 méteres teljesítménnyel bőven elmaradt egyéni csúcsától, és így lett 11. helyezett.

Ezek után kellett kicsit várnunk, hogy színre lépjen egy újabba magyar versenyző, ami végül 18:30-kor megtörtén Czebei Réka személyében. Egész héten erre az 5000 méterre várt, keményen edzett, de nagy sajnálatunkra nem úgy sikerült a versenye, ahogy azt szerette volna. Az elején még jól ment úgy 2-3 ezer méterig ment a mezőnnyel, volt, hogy 4. helyen is állt, de aztán elfáradt és teljesen elzsibbadt az utolsó pár körre. Végül is a 12. helyre esett vissza, 36 mp-el elmaradva egyéni csúcsától. Réka egyébként ezen a napon ünnepelte 18. születésnapját, de gondolom nem így képzelte el ezt a napot .

Czeebi Réka jun EB 09

 Természetesen minden világverseny csattanója a 4x400-as váltófutások. A fiúk fel voltak készülve a futásra, egy csere történt, hogy Kovács Laci helyére Kállay Dani állt be, mert a vezetőség úgy látta, hogy így jobb eredményt lehet majd elérni, de természetesen semmit nem von le ez Laci sikeréből, mivel Ő futott az elődöntőben és jutatta be a csapatot a döntőbe. Koroknai Tibi kezdett, egy nagyon kemény 200 métert futott és 300-ig is elég jól ment, de érződött az ő lábában is a 2 db 400 méteres gátfutás, így 49.9-es mért időnél adta át a botot Lukács Máténak a 4.-5. helyen.

Máté élete legjobb 400 méterét pörgette le, ami azért fantasztikus dolog, mert 4 nap alatt ez már az 5. futása volt neki 400 méteren. Életében először került a mérés szerint 47 mp alá, mégpedig nem is kevéssel (46.6 mp). Ekkor következett a 800-as Kállay Dani, aki nagyon szépen helyt állt, viszont a csapat még mindig csak az 5 helyen állt. Dani is egyéni csúcsot repesztett 48.1 mp-es idővel, majd következett 4. emberként Kovács Zoli a 400 méter 5. helyezettje.

A 4x400 m előtt Jun EB 09

Zoli nagyon bekezdett, de látta, hogy nem lehet már utolérni az olasz és lengyel csapatot, ezért csak egy jóízűt futott elmondása szerint nagyon könnyen jöttek a lábai, a végeredmény 47.7 mp. A csapat 3:12.63-at futott, amivel a 4. helyen végzett! Hogy hogyan? A lengyel csapat utolsó embere annyira hajrázott, hogy befogja az olasz riválisát, hogy 3 méterrel a célvonal előtt eldobta a botot, ő pedig beesett a célba, de szabályok szerint a botnak nálad kell lenni, mikor átérsz a célegyenesen. Így ezzel a szerencsés momentummal egy 4. helynek örülhettük végül.

Következett az este és a bankett. Buszok vittek el minket a várhoz, a bankett helyszínéhez, de úgy tele volt a busz, hogy legalább 3x több ember Hetey Pétervolt rajta, mint amennyi lehetett volna. Miután túléltük a busz utat, kiszálltunk és még sétálnunk kellett 15 percet, mire elértük a „party” helyszínét. Eszméletlen buli volt! Több mint 900 ember egy helyen, olyanok voltunk, mint a heringek, de nagyon jó volt táncolni és bulizni. Néhányan a csapatból próbáltunk egy helyen lenni, hogy ne veszítsük el egymást. Sajnos az egy órási busszal vissza kellett mennünk az edzők utasítása miatt, pedig szívesen maradt volna még mindenki. Mikor hazaértünk a szállásra még beszélgettünk úgy fél 3-ig, utána pedig mentünk aludni.

 7. Nap – a hazaútReggel 6:45-kor keltünk és pakoltunk. Én már előző nap este bankett előtt bepakoltam, szóval annyira nem kell már csinálnom semmit. 7:30-kor lementünk a szállás elé, és még csináltunk csapatképeket. Hazafele is jó volt a hangulat a buszon. 13 órakor megérkeztünk Budapestre, és miután elköszöntem mindenkitől, indultam haza szüleimmel. Nagyon sok tapasztalatot szereztem ez alatt az Európa bajnokság alatt, megtudtam, hogy mennyire erős a mezőny, hogy mennyire hihetetlen nehéz egy selejtező, és, hogy milyen jó érzés döntőben lenni.

Ez a 21 fős magyar csapat nagyon jó kis alakulat volt, az edzők is elégedettek voltak velünk, Molnár Ferenc is ezt mondta. Nagyon sokat segített Márti néni, aki minden bajunkat meggyógyította és persze Hetey Peti is, aki minden nap reggeltől estig szolgálatban állt, és mikor szükség volt rá megmutatta gyúrói tehetségét. Én azt mondanám így végezetül, hogy örültem, hogy ezzel a csapattal lehettem 1 héten keresztül, és remélem, hogy jövőre a Junior Világbajnokságon, Kanadában és sokakkal találkozom majd.

Pál Robin Jun EB 8. hely

Üdvözlettel: Pál Robin

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2020 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.