Veszprém ismét jó házigazda volt

Veszprém 08Hangulatos idény nyitó a vizsgaidőszakban

Bizonyára a tavalyi atlétikai MEFOB (Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság) sikeres megrendezése is inspirálta az illetékeseket , hogy 2009-ben is a veszprémi Pannon Egyetem adjon otthont a hazai  felsőfokú oktatási intézmények legrangosabb atlétikai versenyének. Míg 2008-ban a gyaloglás került ismét a versenyszámok közé, idén a többpróbázók is a társaik között versenyezhettek. Ennek megfelelően - ahogy az már ilyenkor lenni szokott - ők kezdték a bajnokságot. Elsőként a tízpróbázók futották le 100 méterüket, majd a nők vették a gátakat, szintén 100 méteren.

A nyitányt követően aztán beindult a „nagyüzem”. Voltak versenyszámok melyben többen, voltak melyben kevesebben próbálták megszerezni a lehető legjobb helyezést.  A mezőnyt színesítették a MASZ által meghívott versenyzők is.

Itt meg kell jegyezni, hogy többször elhangzik panaszként: kevés a verseny. Ugyanakkor, mint Juhász Sándor a versenytitkára elmondta, a meghívottak majd egyharmad távolmaradt. Már az első napon is többször lehetett hallani Igaz Bálinttól, aki a műsorközlő volt, hogy valamely versenyszámban sikerült szintet teljesíteni az elkövetkezendő kontinens illetve világversenyre. Ugyancsak taps fogadta annak bejelentését is, hogy dobóink nagyszerűen versenyeztek aznap Halléban.

Hétpróba gát 2009 Veszprém

 A szombati délután közepén időnként már egy közlekedési rendőr is elkelt volna a pályán, hiszen a felső kanyarban a Stiglic Edit 2008magasugrók, a rúdugrók versenyeztek és néha a futók is ott készülődtek. A versenybírók azonban jól tették dolgukat és a kívülről estenként káosznak is tűnő helyzeektben jól irányították a versenyszámokat. El kell mondani, hogy Stiglicz Edit  és csapata jól végezte a dolgát, hiszen mindkét napon, több mint 60 versenybíró és közreműködő ténykedett a bajnokság sikeres lebonyolítása érdekében. Hogy ez mennyire sikerült, jól mutatja az, hogy egy óvás sem történt a két nap alatt.

A verseny első napját  megtekintette Gyulai Miklós, a MASZ elnöke, a két napot végig jegyzetelte Dornbach Ildikó szövetségi kapitány és végignézte leányának 5000 méteres futását Molnár Zoltán, a MOB főtitkára is. Dr. Schulek Ágoston a MASZ tiszteletbeli elnöke pedig egy nemzetközi diákcsoporttal tekintette meg a versenyt, akik sokat fényképeztek, érdeklődtek, szemmel láthatólag megfogta őket a verseny jó hangulat.

Az illusztris személyeken kívül ott izgultak a versenypálya mellet jó néhányan a közelmúlt élversenyzői közül is. Így a volt válogatott 400-as Rózsa István örülhetett Zsófia lánya  két győzelmének a sprint számokban, Mátay Andreának szintén volt oka örülni, hiszen Enikő a magasba ugrásoknál „tarolt”, a fiatalabbik Szabó Dezső pedig új egyéni csúccsal próbált örömöt szerezni edző-édesapjának is. Ez most ugyan nem sikerült, de bizonyára nem kell rá sokat várni.

Szabó dezső és Mátay Andrea Veszprémben 2009

Rózsa István és csapata

200 m rajt MEFOB Veszprém 09

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2021 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.