Az Év hegyifutói

Hegyi- és terepfutó bizottság

Pelsőczy Attila és Horváth Tímea a szakág 2016. évi legjobbjai

Magyar Atlétikai Szövetség Hegyi – és Terepfutó bizottsága megválasztotta az év legjobbjait a szakágban. Férfiaknál szoros küzdelemben Pelsőczy Attilára  esett a bizottság választása. A TFSE versenyzője a hegyifutó EB-n a legjobb magyar helyezést érte el/54., bajnoki címet szerzett terep félmaratonon, ezüstérmes lett a szakági OB-n és abszolút győztese volt a hegyifutó kupa-sorozatnak.

„- Nagy megtiszteltetés egy ilyen jelentős elismerés – nyilatkozta az év legjobb hegy- és terepfutója. - Egy évvel ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy 15 hegyifutó versenyből 13-szor én leszek a legjobb magyar futó. Ráadásul ezek között volt válogató verseny, OB, EB is. Hálás vagyok edzéstársaimnak - különlegesen Dalos Máténak és edzőjének, Horváth Magdinak - illetve edzőmnek, Molnár Sándornak, hogy hozzásegítettek sok szép eredményhez. Nagy várakozással nézek a jövő év felé, mert úgy néz ki, adottak a feltételeim egy még sikeresebb évhez.”  

Hölgyeknél Horváth Tímea  kapta az elismerést. A BHSE atlétája az idei hegyifutó EB-n szintén a legjobb magyar helyezést érte el/31., győzött a szakág országos bajnokságán, ezüstérmet szerzett a terep félmaraton OB-n.

 „- Nagy öröm számomra, hogy elnyertem ezt a címet – mondta a hír hallatán az év legjobb hegyi  futónő. -  Mindez nem sikerülhetett volna edzőm, Gál Géza segítsége nélkül, és köszönöm a hegyi bizottságnak, hogy lehetővé tették részemre a versenyeken való részvételt. Számomra mindig is öröm volt a futás, a hegyek különleges kihívást es élményt jelentenek és mindezek mellett nagyszerű barátokra leltem. Remélem, hogy a jövőben is bizonyíthatok ebben a szakágban.”  (forrás: Berendi Antal)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.