Az IAAF külön gratulált teljesítményeihez

Ultrafutó bizottság

A magyar ultrafutás kiemelkedő versenyzője, Bérces Edit  húsz évvel ezelőtt vehette át az IAAF elismerő oklevelét és emlékplakettjét kiváló teljesítményeiért, a sportág női reprezentánsainak magasszintű képviseletéért. A Primo Nebiolo  elnök és Gyulai István  főtítkár aláírásával jegyzett gratuláló méltatás olyan eredményes atlétának szólt, aki pályafutása során világcsúcsokat ért el, világ- és Európa bajnoki győzelmeket aratott. Több ultrafutó rekordja állta ki az idő próbáját, a 100 km-en 2000-ben felállított 7;25:21 órás eredménye napjainkban is megtalálható a MASZ hivatalos országos csúcsai között.

 „- Nem úgy történt, hogy elhatároztam, ultrafutó leszek és az lettem. Stílszerűen hosszú út vezetett a hosszútávfutáshoz. Gyerekkoromban úsztam, kiemelkedő eredmények nélkül. Később triatlonista lettem, akkor kezdtem el futni – olvasható egy Bérces Edittel készült interjúban. - Sokan tudakolják, hogy miért futok, de én magamtól sohasem kérdezem meg, mert ésszerű válasz talán nincs is rá. Gondolja csak el, a világon hány ezer olyan ember van, aki naponta azért fut, szenved, hogy egyszer néhány óra alatt lefussa a maratoni távot. Azután, ha célba ér, gyerekként örül az oklevélnek. Hiába lett sokadik a versenyen, boldog nyertesnek érzi magát, mert legyőzte a lustaságát, önmagát. Ennek alapján úgy érzem, nincs semmi rendkívüli abban, amit csinálok.”

A négy nyelven beszélő, diplomás tanárként a BGF Zalaegerszeg-i Karán oktató dr,Bérces Edit  teljesítményeihez, ultrafutó pályafutásához – az IAAF/IAU elismerés húszéves évfordulóján - ezúton is gratulál a MASZ Ultrafutó Bizottsága és közössége.

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.