Bodorkós-Horváth Katalin aranyérmei a szenior EB-n

Szenior bizottság

Szép sikerekkel térhetett haza Bodorkós-Horváth Katalin  a spanyolországi Alicantéból. A szeniorok országúti gyalogló Európa bajnokságán  két számban is korcsoportja/W50  legjobbja volt. A szombathelyi atlétanő 10 km-en 56:59  perces, 20 km-en 1;57:53  órás teljesítménnyel vehettte át az aranyérmet. Domján Miklós  tanítványa így szenior pályafutása során már négy EB győzelemmel büszkélkedhet.

A 10 km után mondta Bodorkós-Horváth Katalin: „– Két és fél perccel előztem meg a másodikat. Helyezésre mentem, nem számított annyira az időeredmény. Az volt a taktika, hogy az elején jól bekezdek, biztos előnyt szerzek és utána azt megtartom, de azért olyan 56-57 perc körül legyen az időeredmény. Így is történt, az elejét, 4-5 km-ig jól megnyomtam, utána beálltam 5:45/km időre. Közben nem volt problémám, nem fájt semmim, elég lazán is tudtam menni, nem erőlködtem. Viszont túloznék, ha azt mondanám egy kicsit sem fáradtam el."

Így esett a 20 km: „– Nagyon jól éreztem magam a 20 km-es versenyen is, alig bírtam visszafogn ia lábaimat. A táv felénél, 9-11 km között volt egy kis problémám, de aztán helyre tettem magam fejben és utána már minden rendben volt. A lényeg, hogy nagyon jó volt és örülök, hogy itt lehettem Alicantéban és megélhettem ezt a sikert.” (forrás: hungarysport.hu)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.