Bronzérmes az M35 csapat a Hegyifutó Masters VB-n

Hegyi- és terepfutó bizottság

A WMRA június másodikán a szlovéniai Zeleznikiben rendezte meg a hegyifutók Masters Világbajnokságát, melyen sikeresen szerepelt a nyolc fős magyar csapat.

Az M35-ös férfi korosztályban három magyar állt rajthoz, mely azt jelentette, ha mindannyian sikeresen célba érnek, akkor csapateredménye is lesz Magyarországnak. Az erős mezőnyben a 10.8 km-es távon Fonyó Sándor a VEDAC versenyzője 1:08:59-es időeredményével az előkelő hatodik helyen ért célba, Pelsőczy Attila  a TFSE atlétája nem sokkal mögötte 1:12:11-es futásával nyolcadikként teljesítette a versenyt. A csapat harmadik tagja, a Nagykanizsai Futóklub versenyzője Dr.Bognár Csaba  1:32:12-es idejével a 20. pozíciót szerezte meg.

A magyar csapat 34 pontos összhelyezési számmal olyan kiváló csapatokat előzött meg, mint Olaszország, vagy Csehország és a dobogó harmadik fokára állhatott fel a britek és a szlovének mögött. Ezzel Gerlei Tamás 2010-es egyéni aranyérme és Sági József 2017-es egyéni bronzérme után, a magyarok harmadik érmüket szerezték meg a Masters VB-k történetében.

A válogatott további tagjai is kiváló teljesítményt nyújtottak a VB-n. Az M40-es férfi kategóriában a MAC versenyzője Varga József 1:11:30-es futásával a rangos 8. helyen ért célba, míg ugyanebben a korosztályban Szőllős András, a Zenit SE futója 1:17:42-es időeredményével a 21. pozícióban haladt át a célvonalon.

Az egyetlen hölgy versenyző, Varga Juliska/ MAC  a W45-ös kategória 7.2 km-es távján 1:19:29-es idejével az elismerésre méltó 11-ként ért célba. Az M60-as férfi kategóriában két futóval voltunk érdekeltek. A TFSE atlétája, Lohn Miklós a 7.2 km-es távot 1:11:48-es időeredménnyel teljesítette, ami a 21. helyhez volt elég, míg id. Fonyó Sándor a VEDAC atlétája 1:24:01-es futással abszolválta a versenyt és 29-ként futott át a célkapun.

„A népes magyar csapat az ország természeti adottságaihoz és a lehetőségeihez viszonyítva kiválóan szerepelt a 2018-as WMRA Masters Hegyifutó Világbajnokságon, mellyel bizonyították, hogy Magyarországnak is helye van a hegyifutás világtérképén” – olvasható a szakág honlapján megjelent beszámolóban. (forrás: hegyifutás.hu/Bíró Károly Róbert)

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.