Ekler Luca Világrekorddal győzött Olaszországban

Fogyatékos Atlétiák Sportjával Foglalkozó Szakmai Bizottság

Nagy csapattal képviseltük hazánkat Olaszországban. Június 7. és 9. között Grossetoban vettünk részt a World Para Athletics Grand Prix-en. A kiváló rendezésű versenyen negyven ország, közel négyszáz versenyzője indult és küzdött a minél jobb eredményekért, hiszen ebben az évben lehet kvalifikációs helyet szerezni a Tokió 2020 Paralimpiai Játékokra.

A 16 fős magyar csapat 10 versenyzője összesen 22 versenyszámban indult. A legkiemelkedőbben Ekler Luca és a Biacsi ikrek szerepeltek. Mindhárman két versenyszámban is túlszárnyalták az előző évi eredményüket. Világrekordnak is örülhettünk! Luca négy centivel megdöntötte távolugrásban a 2018-ban elért világcsúcsát, 5,51 centimétert ugrott. Luca három, Bernadett két számban első, Ica két számban második helyet szerzett. Rajtuk kívül Csontos Piroska utasította maga mögé a mezőnyt 400 méteres síkfutásban. Nagy Ambrus és Kálmán Krisztina szintén javított kicsit a tavalyi legjobb eredményén.

Két atlétánk sikeresen átesett a nemzetközi klasszifikáción, megkapták kategóriájukat és elindultak az első külföldi versenyükön.

A következő állomás július végén lesz Lengyelországban, aztán egy hosszú felkészülési időszak következik, mert novemberben lesz az év legfontosabb megmérettetése Dubajban, a Világbajnokság. (OZS)

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2023 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.