Harmadik hely hat ország szenior viadalán

Szenior bizottság

Harmadszor vett részt a hat ország veterán válogatott viadalán a magyar szenior csapat, Horvátország, Szlovénia, Ausztria, Csehország és Svájc küldöttségével együtt. A horvátországi Csáktornyán/Cakovec  augusztus végén megrendezett versenyen 100 m, 400 m, 1500 m. 4x100-as váltó és a négy ugró és dobószám szerepelt a programban, minden ország versenyszámonként 2-2 atlétát nevezhetett és a verseny értékelése az úgynevezett korszorzók segítségével történt, a felszorzott eredmények adták meg a végső sorrendet. A versenyszám győztese 12 pontot, a 12. helyezett 1 pontot kapott, így alakult ki a csapatok pontszáma.

Az idén is, mint az előző két évben a magyar csapat a harmadik lett/349,5 pont, kis különbséggel a második helyezett cseh csapat mögött/375  p. A győzelmet 403,5 ponttal ismét az osztrák együttes szerezte meg. Külön értékelve a nőket és férfiakat, szintén a harmadik helyen végzett a magyar csapat, most először a magyar hölgyek 178 ponttal többet gyűjtöttek a férfiaknál. Összességében a magyar csapat kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott és sok jó egyéni teljesítmény jellemezte szereplését.

Öt versenyszámban végzett az belső helyen magyar szenior atléta: női 100 m-en Góczánné Tóth Zsuzsa, női diszkoszban Gosztolai Mária, férfi távolban Ignáth Antal, gerelyben Kiss Pál, kalapácsban pedig Fábián Zoltán nyert.

Második lett Gosztolai Mária súlyban. Rácz Réka távolban, Oszlányi Réka 1500 m-en, Homonnay Ferenc 100 m-en, Ignáth Antal hármasban.

Harmadik helyezést ért el Volosinovszki Zoltánné távolban, Rácz Ráka hármasban, Benczenleitnerné Preisinger Ágnes gerelyben, a 4x100-as női váltó, Kósa Zoltán 400 m-en, Kurunczi Zoltán rúdban, Benczenleitner Ottó diszkoszban.

A megrendezett 24 versenyszám közül 17-ben az első három hely valamelyikét szerezte meg a csapat, mindhárom szakágban dobogós helyen végezve. A verseny legjobb férfi atlétája címet,  immár második alkalommal Fábián Zoltán  kapta. Körösi István csapatkapitány teljes beszámolója a mellékletben olvasható.

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.