Hegyifutó szakmai fórum - 2016

Hegyi- és terepfutó bizottság

A MASZ ügyvezető igazgatója, Rutkovszky Ede  köszöntő szavaival kezdődött december 3-án a Sportok Házában az idei évzáró hegyifutó szakmai találkozó, melyet a MASZ Hegyi és Terepfutó bizottsága  szervezett.  Ezt követően előadásokat hallhattunk az idei év hazai és világversenyeikről, a hegyifutás és az ultratrail kapcsolatáról, a normál- valamint a hosszú távú VB-ről, a Youth Cup-ról, illetve a multiNavigator hegyifutó kupasorozatról is.

Fórumunkat megtisztelte jelenlétével a MASZ keretorvosa, Dr. Kiss-Polauf Marianna, aki a mozgáskoordináció, gyógytorna, prevenció tekintetében is hasznos tanácsokkal és gyakorlati tippekkel látta el a sportolókat.  Józsa Gábor – riói maratoni olimpikonunk - is díszvendég volt, és egy kicsit elkanyarodva a hegyifutástól, olimpiai élményeiről beszélt a jelen levőknek.  Jó volt hallani Gábort, akit szeretnénk egyszer a hegyifutásnak is megnyerni.

Az Év hegyifutója díjakat Horváth Tímea  és Pelsőczy Attila  vehette át. Ezt követően a 2016-os hegyifutó kupasorozat abszolút és korosztályos helyezettjei kupát és értékes multiNavigator vásárlási utalványokat kaptak.

A 2017-es terveket Gerlei Tamás (MASZ Hegyi és Terepfutó bizottság) prezentálta a jelenlévőknek: május 28-án rendezzük meg Kékestetőn a Hegyifutó Országos Bajnokságot, ami egyben a július 8-i, szlovéniai Hegyifutó Eb válogatója is lesz.  A hosszú távú és a félmaratoni hegyifutó OB egy helyszínen és egy időben, május 7-én lesz Felsőtárkányban, az előbbi táv a válogató az augusztus 6-i, olaszországi hosszú távú VB-re. A jövő évi kupasorozatunk állomásai is hamarosan összeállnak - zárta mondandóját  Gerlei Tamás. A részletes hegyifutó híreket a „Mountain Running Team Hungary” facebook oldalon is lehet követni.

Kellemes ünnepeket kíván a MASZ Hegyi - és Terepfutó Bizottsága!   Gerlei Tamás/Berendi Antal

 

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.