Megjárták Argentínát - jövőre a Kanári-szigeteken lesz a világbajnokság

Hegyi- és terepfutó bizottság

November 15-16-án az argentínai Villa La Angostura városában rendezték a normál (Classic) és a long hegyifutó világbajnokság, ahova tíz fővel utaztunk, Chilén keresztül. Egy hétvégén, egy helyszínen zajlott a két világbajnokság. Párizsból 13 órás repülőút, majd utána bérelt autókkal kb. 1000 km-t  utaztak sportolóink  a világbajnokság helyszínére.

Versenyen tisztes helytállás volt a cél, amit maradéktalanul be is tartottak a versenyzők.

Kemény vonalvezetésű volt a pálya: a felnőtt nőknek, férfiaknak 14 km és +-750 méter szint, kanyargós, technikás pályán, vulkáni hamu borította turistaösvényen és két helyen patakátkeléssel is meg kellett birkózniuk a versenyzőknek.

Junior leányoknak 7,6 km; +393m / -475m: Csiszár Vivien okos taktikával elcsípte a szép 25. helyet. Világbajnok lett az olasz Angela Mattevi.

Felnőtt férfiakat Khoór Bence képviselte, aki  egy nagyon erős mezőnyben lett 67.

A felnőtt nőknél már ki tudtunk állítani csapatot is Zákányi Panna (42.hely), Zólyomi Kinga (47.hely), Behan Anikó (50.hely), csapatban 13. hely. Nyert az amerikai  Grayson Murphy.

A hosszútávú világbajnokságon másnap maraton várt a mezőnyre  41,5 km; +2184m / -2184m brutális szinttel, 2000m felett is kellett futni, ráadásul hóban is.

Győztes  az uraknál az amerikai Jim Walmsley (USA), míg a hölgyeknél a román Cristina Simion állhatott a dobogó tetejére.

További infók, képekeredmények itt

Jövőre Spanyolország (Kanári-szigetek) rendezi  a hegyifutó vb-t.

Cikk és fotók a hegyifutas.hu oldalon.

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.