Nehéz pálya a Terep VB-n

Ultrafutó bizottság

Május 12-én a Spanyolországi Penyagolosa-ban rendezték a 2018-as IAU-ITRA Terepfutó Világbajnokságot. Magyarországot a dr. Paál Emőke, Tiricz Irén, Muhari Gábor, Pálfy Márton  összetételű csapat képviselte, csapatkísérőként pedig Ferencz Zoltán  nyújtott segítséget az elérhető frissítőpontoknál.

A versenyzőknek Castellon  és San Joan közötti hegyekben kijelölt 85,4 km hosszúságú pályán, 4.900 méter + és 3.694 m – szintkülönbséget kellet leküzdeniük. Az igen nehéznek mondható, sűrű és éles kövek borított ösvények nagy felkészültséget és végig teljes koncentrációt igényeltek. A 331 induló több mint 20% kényszerült feladni a versenyt, többségük sérülés miatt.

Legjobb helyezésünket az abszolút 32. helyen 9;48:15 idővel célba érkező Pálfy Márton  érte el, míg a nők között dr. Paál Emőke  a 39. helyen végzett 12;06:47 idővel. Muhari Gábor, sérülten a férfi mezőny 101. helyén ért célba 11:40:14 idővel, Tiricz Irén  pedig egy esést követően feladni kényszerült a versenyt. A szakág vezetése reméli, gyorsan és maradéktalanul felépülnek a sérült versenyzők és gratulál az elért eredményekhez, a verseny során mutatott – sok tapasztalatot hozó helytálláshoz.

Jövőre Portugália rendezi a Terep VB-t, ahol hasonló adottságú pályára számíthat a Magyar válogatott. (Weinber Ferenc MASZ UB)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.