Sági József harmadik a Masters Hegyifutó VB-n

Hegyi- és terepfutó bizottság

Immáron 17. alkalommal került megrendezésre szeptember 2-án a WMRA/WMA Masters Hegyifutó Világbajnokság, központi helyszín a szlovákiai Prsuké városa volt. A futamokat korosztályonként  indították, félórás bontásokban. A táv 9.6 km és +500 méter, -100 méter várt a versenyzőkre. A hegynek több mint 500 induló vágott neki, ami jelzi a létjogosultságát a masters versenynek.

Mi magyarok is szép számmal képviseltük színeinket. Kiemelkedő eredményt közülünk Sági József ért el: az M45-ös korosztályban végig a harmadik helyen futva állhatott fel a dobogóra! Eddigi legjobbja ötödik hely volt korábban, így a dobogó harmadik foka már “járt”  a magyar versenyzőnek, aki idén a hegyifutó OB-n is harmadik volt, valamint résztvett a Hegyifutó Európa-bajnokságon is Szlovéniában.

További eredmények/ hölgyek, W40: Zólyomi Kinga 6., Behán Anikó 10. , csapat 4.hely - uraknál: M35: Fonyó Sándor 8., Berendi Antal 27., Bognár Csaba 33., Csapatban 4. hely - M40: Bajári Gábor 8., Szőllős András 10. - M50: Somogyi Károly 52. - M60: id.Fonyó Sándor 53. (forrás: Berendi Antal)

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.