Történelmi siker Csehországban

Hegyi- és terepfutó bizottság

Az  EMA idén a csehországi Janské Lázněban rendezte meg a  7. Masters Hegyifutó Európa-bajnokságát  május 25-én, melyen egy 8 fős magyar csapat képviselte hazánkat sikeresen. 8.6km volt a táv közel + 700 méter szinttel.

A W40-es kategóriában két magyar állt rajthoz, Zólyomi Kinga (Csömör Sport) és Ungvári Bernadett (Zenit SE) személyében. Az erős mezőnyben Zólyomi Kinga a második, ezüstérmes pozícióban ért célba, ezzel a tavalyi Masters hegyifutó VB után újabb érmet szerzett a Magyar Hegyifutó Válogatott. Szakág történetében Masters Eb-n ez az elő érmünk.

 Ungvári Bernadett a 17. helyen végzett a mezőnyben.

A válogatott további tagjai is kiváló teljesítményt nyújtottak a EB-n. Az M35-ös férfi korosztályban kettő magyar állt rajthoz. A pályát Pelsőczy Attila a TFSE versenyzője az 5. helyen ért célba, Bognár Csaba a Nagykanizsai Futóklub atlétája pedig a 11. helyen fejezte be a versenyt. Az M40-es férfi kategóriában a Zenit SE versenyzője Szőllős András a kiváló 6. helyen ért célba, míg ugyanebben a korosztályban Berendi Antal a Csömör Sport futója a 24. pozícióban futott át a célvonalon. Behan Anikó a Zenit SE atlétája a W45-ös kategóriában, ugyancsak a TOP 10-ben végzett 6-ként ért célba. Utolsóként, de nem utolsó sorban M60-as férfi kategóriában egy futóval voltunk még érdekeltek. A TFSE futója Lohn Miklós a 23. helyen érkezett célba.

A népes magyar csapat az ország természeti adottságaihoz és a lehetőségeihez viszonyítva kiválóan szerepelt a 2019-es EMA Masters Hegyifutó Európa-bajnokságon, mellyel ismét bizonyították, hogy Magyarországnak is helye van a hegyifutás világtérképén.

Gratulálunk!

(BA)

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.