Venyercsán László: 13 világbajnoki cím, kilenc világcsúcs

Szenior bizottság

A XXI. Szervátültetettek Világbajnokságán, a spanyolországi Malagában idén ötvenkét magyar sportoló vett részt. A június 26. – július 2. között megrendezett viadalon ismét kiválóan szerepelt Venyercsán László, aki több számban is rajthoz állva, az 5000 méteres gyaloglásban 23:41,80 perces eredménnyel – megjavítva az általa tartott legjobb eredményt - új világcsúcsot állított fel.

Venyercsán László, aki első veséjét még gyermekkorában kapta, majd 2007-ben újabb veseátültetésre volt szüksége - különdíjat vehetett át az elutazás előtti eskütételen. A kiváló sportember több mint 33 évet élt már veseátültetettként, ez idő alatt az atlétikapályán számtalan aranyérem, közte 13 világbajnoki cím és 9 világcsúcs fűződött a nevéhez. Már 30 éve, Innsbruckban is a magyar szervátültetett válogatott tagja volt, és most is győzni utazott Spanyolországba

Az idei évben huszonegyedik alkalommal rendezték meg a szervátültetett társadalom legrangosabb eseményét, a Szervátültetettek Világjátékát, ahol kétévente 10 sportágban, átlagosan 55-60 ország sportolói mérik össze az erejüket. (forrás: vl/nogradsport)

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2023 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.