MOB Életút program

JupiterAz újabb négy éves ciklus kezdetén a szakszövetségek már kijelölték az olimpiai kereteket, lényegében megkezdődött a londoni felkészülés. Az olimpiáig hátralévő három és fél esztendőben a kiválasztott versenyzőknek vállalniuk kell a napi kétszeri, kemény edzést. Ez azonban csak megfelelő háttérrel, biztonsággal vállalható. A biztonsághoz, a jövőképhez valamilyen rendszeres elfoglaltság feltétlenül hozzátartozik. A legkeményebb edzések idején is időt kell és lehet szakítani arra, hogy a versenyző tanuljon, képezze magát, netán vállaljon valamilyen rendszeres munkát. Mindez ugyanis egyben kikapcsolódást, bizonyos értelemben pihenést, felüdülést jelent számára az edzések egyhangúsága után.
Ezért szeretnénk ezúton is felhívni a fiatal, vagy idősebb olimpiai kerettagok figyelmét, a MOB Életút Programjára !A tanulás egyben az akaraterőt, a küzdőképességet is fokozhatja, segítheti a jobb teljesítmények, eredmények elérését. A 2009/2010 tanév szeptemberben induló képzéseire  február 15-ig lehet jelentkezni az illetékes szakszövetségeknél.

Az Életút Programban való részvételre a szakszövetségek támogatásával  február 23-ig lehet benyújtani az igényeket. Ezt megelőzően a felsőfokú intézmények általában nyílt napokat rendeznek, ahol a továbbtanulni szándékozók megismerkedhetnek a lehetőségekkel. Az Olimpiai Életút Program csökkentheti a tanulmányok költségeit, az egyes versenyzők számára egyéni tanrend, vizsgarend kialakítását teszi lehetővé, általában igyekszik a továbbtanulást,  a diplomaszerzést elősegíteni.

Tájékoztatásul közöljük Az Életút Programban résztvevő felsőfokú intézményeket

Budapesti Gazdasági Főiskola, Budapest Budapesti Corvinus Egyetem, Budapest Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, BudapestBudapesti Műszaki Főiskola, Budapest Debreceni Egyetem, Debrecen Dunaújvárosi Főiskola, DunaújvárosEötvös Loránd Tudományegyetem, BudapestEszterházy Károly Főiskola, EgerKaposvári Egyetem, KaposvárKecskeméti Főiskola, KecskemétKodolányi János Főiskola, SzékesfehérvárMiskolci Egyetem, Miskolc-EgyetemvárosNyíregyházi Főiskola, NyíregyházaNyugat-Magyarországi Egyetem, SopronNyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ, SzombathelyPannon Egyetem, Veszprém, VeszprémPázmány Péter Katolikus Egyetem, BudapestSemmelweis Egyetem (Magyar Testnevelési Egyetem), BudapestSzéchenyi István Egyetem, GyőrSzent István Egyetem, GödöllőSzolnoki Főiskola, SzolnokZsigmond Király Főiskola, Budapest

       Az Életút Programban való részvétel dokumentumai

               jelentkezési lapja    szövetségi nyilatkozat

Forrás: mob.hu

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.