Elmaradnak a 2012-es fedett pályás bajnokságok

A serdülők részére seregszemlét rendez a szövetség  

Sátor a stadionban/mlAz elmúlt években január végén már több budapesti fedett pályás versenyen is túl volt a honi atléta társadalom, sőt, országos csúcsok is születtek szép számmal az év első hónapjában, azonban az idén az első hetek csupán várakozással és edzéssel teltek mindannyiunk számára.

A versenyzők és edzőik számára azért mert bizonytalanságban éltek, hogy lesznek-e egyáltalán versenyek a Puskás Ferenc Stadion kertjében felállított sátorban. A Szövetség és a Nemzeti Sportközpontok számára pedig azért, hogy kiderüljön sikerül-e kijavítani az évekkel ezelőtt hibásan tárolt fedett pályában keletkezett hibákat, hogy azt alkalmassá tegyék versenyzésre.

Az idő egyre fogyott, így döntést kellett hozni.

Annak ellenére, hogy a Nemzeti Sportközpontok szakemberei az elmúlt hónapokban végzett munkájukkal tudtak javítani a korábban világcsúcsokat is megélt pálya minőségén, sajnos az idő rövidsége, illetve a rendelkezésre álló források nem tették lehetővé, hogy minden hibát kijavítsanak.

Ennek következményeként az atléták egészségét szem előtt tartva a MASZ elnöksége kénytelen volt meghozni döntését, miszerint 2012-ben elmaradnak a fedett pályás bajnokságok.  A mérések, a szintkülönbségek azt mutatják, hogy a pálya egyes darabok elvetemedése miatt nem egyenes, nem is egyenletes.

Az ilyen szintkülönbségekből adódóan a pálya jelenleg sajnos nem garantál egyenlő (biztonságos) versenykörülményeket.

A pálya január 24-én/f:masz

A serdülők rajthoz állhatnak a 2012-es seregszemlén!A korosztályos szakmai vezetők kérésére az U16-os korosztály mindkét versenyét ugyanakkor megrendezi a sátorban Magyar Atlétikai Szövetség, igaz a pálya adottságai miatt nem bajnoki rendszerben. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a serdülő korban nyújtott teljesítményeknél a pálya egyenetlensége nem sérülésveszélyes, így a viadalok törlése nem indokolt.

A Serdülő Egyéni Seregszemlét (az OB-t helyettesítő versenyt) a korábbitól eltérő dátummal, február 25-én szombaton (ugyanerre a napra kerül át a Serdülő Téli Dobó OB is), a Serdülő Összetett Seregszemlét  pedig változatlan időpontban, március 10-én tartjuk.

Mivel nem bajnokságról beszélünk így bajnoki pontok illetve bajnoki címek nem járnak az eredmények mellé. A Téli Dobó OB-k is hasonló sorsra jutottak. Mivel a dobó számok az éves elszámolásnál a fedett pályás számok kiegészítői így bajnoki pontok nem, bajnoki címek viszont kiosztásra kerülnek ezeken a bajnokságokon.

A MASZ továbbra is bízik a Nemzeti Sportközpontokban, hogy az elmúlt hetek munkálatait folytatva, illetve az indokolt esetekben bizonyos elemek komplett cseréivel a pálya hosszú távon újra használható állapotba fog kerülni.

Ugyanakkor a bajnokságok biztonságos és színvonalas rendezése, illetve az atléták formaidőzítése miatt a MASZ nem tud tovább várni a 2012-es fedett pályás szezon kiírásával, így kénytelen azt törölni.

A sátor helyett az elmúlt hetekben már megszokott módon a BHSE futófolyosóján, Bécsben és Pozsonyban kínál a Szövetség versenyzési lehetőséget. Ezeknek a részleteiről a MASZ irodában, illetve Dornbach Ildikó szakmai igazgatónál   lehet érdeklődni.    Gyulai Márton főtitkár   

Video /Digi TV

A Sátor/ml

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.