Helyszínváltozások az őszi Országos Bajnokságokon!

A Magyar Atlétikai Szövetség ezúton értesít minden szakosztályt, hogy az őszre tervezett UP korosztályos bajnokságok ugyan a kiírt időpontokban lesznek megrendezve, de sajnos a MASZ-on kívülálló okok miatt nem mindegyik ott, ahol eredetileg terveztük! 

Ezúton is elnézést kérünk mindenkitől, aki azt látja, hogy a versenykiírásban a versenyek helyszínei megváltoztak.

A Serdülő CSB tavaly sikeresen az IKARUS pályán került megrendezésre, így idén is szerette volna a MASZ Mátyásföldre vinni a versenyt.  A dobópályák váratlan átépítése miatt ez azonban meghiúsult, így jött képbe a már „igen leamortizált” UTE pálya. A napokban kiderült, - a MASZ minden akarata ellenére, hogy „az újpesti pálya állapota jelenleg nem alkalmas országos szintű versenyek megrendezésére”. További helyszínek illetve rendezők után kutatva, az utolsó (utáni) pillanatban került a KSI pályára ez a verseny, és az Összetett Junior és Ifi OB is.

Az utóbbit Székesfehérvárra tervezte a MASZ, de egy NB-I-es TV-s meccs miatt ez meghiúsult mivel előzetes szerződésünk ellenére a pálya üzemeltetője nem tudja vállalni a bajnokság szervezését. 

Az októberi ÜCSB helyszíne (remélhetőleg) nem változik, marad az eredetileg is meghirdetett IKARUS pálya.

A MASZ irodája illetve Technikai Bizottsága mindent megtesz azért, hogy a KSI pálya alkalmas legyen a versenyzésre, remélhetőleg a Stadion szerei és öltözői is rendelkezésre állnak majd a két bajnokság idejére. Sajnos ezek a „hírtelen” helyszínváltozások anyagilag sem jelentenek előnyt a versenyrendezésben, sem a MASZ, és esetlegesen sem a klubok számára.

Továbbra is reméljük minden szakosztály, - aki betervezte a fent említett versenyeket- el tudja küldeni legjobb atlétáit a bajnokságokra, valamint, hogy mind a mennyiségi, mind a minőségi mutatók idén is pozitívak lesznek az őszi bajnokságokon is.

Molnár Ferenc UP Szövetségi Kapitány

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.