Megkezdődik a Puskás stadion bontása / Információk a területen levő atlétikai létesítmények használatáról

A Magyar Atlétikai Szövetség ez úton tájékoztatja a tagszervezeteit a mai napon, a Puskás Ferenc Stadion bontása és az új Nemzeti futballstadion építése kapcsán megtartott hivatalos tájékoztatón elhangzottakról.

A Budapesti Olimpiai Központ (BOK) 2016. február 12-én, pénteken  adja át az építési és felvonulási területet a bontást kivitelező konzorcium részére, melynek folyományaként a BOK építési területbe bevont részei folyamatosan elkerítésre kerülnek.

Mivel a BOK déli edzőpályája (KSI pálya) valamint a szomszédos dobó pályák is részét képezik a bontási területnek, így ezen létesítmények igénybevételére a bontási és építési folyamat alatt nem lesz lehetőség.

A dobó pálya melletti „dobó fészer” a bontás első – úgynevezett finom bontásos – szakaszában, 2016. március végéig még használható lesz.

A bontási folyamatok végett változnak a BOK területén megszokott közlekedési útvonalak is, melynek következményeként változik a behajtási és parkolási rend is.

A SYMA csarnokot kizárólag az Ifjúság útja felől, míg a dobó fészert csak az Istvánmezei út irányából lehet megközelíteni.

A kieső atlétikai pálya pótlását a Magyar Atlétikai Szövetség az MTK-val együttműködve  fogja orvosolni, a tavasszal elkészülő Lantos Mihály Atlétikai Centrum  átadását követően, míg a dobó pályák pótlására vonatkozóan a BOK üzemeltetéséért is felelős Nemzeti Sportközpontokkal áll napi kapcsolatban.

A Magyar Atlétikai Szövetség kéri és köszöni az érintett tagszervezetek türelmét és együttműködését

Back to Top

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.