Róma/ Gyalogló Csapat VB és Bydgoszcz/ Junior VB a két új helyszín

Róma és Bydgoszcz az új helyszín

Gyalogló Csapat VB - Junior VB / 2016

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség csütörtöki döntése szerint a Gyalogló Csapat Világbajnokságot tavasszal Róma/05.07-08., a Junior Világbajnokságnak pedig nyáron a lengyelországi Bydgoszcz/07.19-24. adhat otthont.

A junior VB-t eredetileg Kazanyban, a gyalogló csapat VB-t pedig Csebokszáriban rendezték volna, de az IAAF novemberben határozatlan időre felfüggesztette az orosz sportági szövetség (VFLA) tagságát, ezért új helyszínt kellett keresni a két eseménynek.

Az eltiltást a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) javasolta az IAAF-nek, mivel vizsgálata során arra a megállapításra jutott, hogy Oroszországban széles körű, szisztematikus doppingolás zajlik. A büntetés azt jelenti, hogy orosz atléták nem vehetnek részt nemzetközi versenyeken - így az olimpián sem - mindaddig, amíg az orosz sport-, illetve sportági vezetés nem teszi meg a szükséges lépéseket a helyzet megváltoztatására. Hazai versenyekre nem vonatkozik a tiltás. A feloldás feltétele az, hogy az orosz szövetség egy sor intézkedést hozzon meg,  a folyamatot az IAAF eseti bizottsága felügyeli.

Az IAAF csütörtöki közleményéből kiderül, hogy a júliusi junior VB-re csak a lengyel város pályázott. Ausztrália és India is érdeklődött, de a szükséges dokumentációt nem nyújtotta be. A májusi gyalogló csapat VB-nek az ecuadori Guayaquil, a mexikói Monterrey, valamint Kijev is otthont adott volna.

A nemzetközi szövetség elnöke, Sebastian Coe megköszönte, hogy a jelentkezők a rövid határidő ellenére is részletes, színvonalas pályázatokat készítettek. (mti) 

 

Back to Top

Közösségi oldalaink:
© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.